20-jarig bestaan Tilburg Tifosi
Fotografie door
Geert van Erven & Toin Damen

Twintig jaar geleden bundelden gepassioneerde Willem II-supporters hun krachten. Hun missie: de sfeer in het Koning Willem II stadion verbeteren. Hun inspanningen resulteerden op 16 augustus 2003 in de oprichting van Tilburg Tifosi. Sindsdien zorgen de 26 leden van deze groep voor onvergetelijke sfeeracties. 'Dankzij ons begint elke wedstrijd met een voorsprong van 1-0,' zegt de groep trots. Op 2 februari 2024, tijdens de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur, viert Tilburg Tifosi hun 20-jarig bestaan.

Het begon met de aankleding van het stadion met kleine spandoeken, maar dit groeide binnen enkele jaren uit tot megadoeken van duizenden vierkante meters. Hoogtepunten waren het immense tribunedoek tijdens de bekerfinale tegen Ajax in 2018/2019 en de hijsconstructie voor drie tribunes bij de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, ter ere van 125 jaar Willem II.
 

Zelfgemaakt en zelfbedacht
De supportersgroep legt de lat hoog: ‘Alles wat je ziet is zelfgemaakt. Van het inkopen en naaien van stukken stof tot het ontwerpen. Ook tekenen we én schilderen we de megadoeken allemaal zelf’. Op YouTube biedt Tilburg Tifosi een kijkje achter de schermen. 'We spenderen maanden aan elke sfeeractie, met honderden vrijwillige manuren, duizenden liters verf en kilometers stof. Alles voor dat ene kippenvelmoment vlak voor de aftrap.'

Voor de club en onze stad
Tilburg Tifosi zijn, samen met andere groepen binnen het Supporterscollectief, ook de sfeermakers op de KingSide. Ze dragen bij aan nieuwe supportersliederen en zetten trommels en vlaggen in tijdens de wedstrijden. 'Ons doel is simpel: volle bak support leveren zodat de spelers de drie punten binnenhalen. De band tussen spelers, de club en supporters is waar we trots op zijn bij Willem II.'

Afhankelijk van jouw steun
Materialen voor de sfeeracties vereisen aanzienlijke investeringen. 'We rekenen op de donaties van medesupporters. Materialen zoals stof, verf, kwasten en rollers worden steeds duurder, maar we proberen elk seizoen onszelf weer te overtreffen.' Tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, op 10 mei tegen Telstar, houdt de groep hun jaarlijkse collecte. 'De opbrengst bepaalt niet alleen het aantal, maar ook de schaal van onze sfeeracties voor volgend seizoen,' sluit Tilburg Tifosi.

Wil je nu al bijdragen aan Tilburg Tifosi? Doneren kan via rekeningnummer NL06 RABO 0358381967 t.n.v. Stichting Tilburg Tifosi of via Tikkie.

Bericht delen