Aelbrecht assistent-trainer, Winters Performance Coach bij Willem II
Fotografie door
Geert van Erven

Kristof Aelbrecht (43) is de nieuwe assistent-trainer van Peter Maes . De voormalig trainer van onder meer PSV en Fortuna Sittard tekent tot de zomer van 2026. Daarnaast is Stefan Winters (38) de nieuwe Performance Coach van Willem II.

Aelbrecht begon zijn professionele carrière als speler bij Vitesse, en maakte na drie jaar de overstap naar Helmond Sport. In Helmond speelde de geboren Belg 67 wedstrijden voor de Kattenmeppers. Aelbrecht speelde in Nederland ook voor MVV en FC Eindhoven.

Afbeelding
Aelbrecht

Na zijn profcarrière werd Aelbrecht in 2010 jeugdtrainer bij PSV. In Eindhoven had hij in een periode van acht seizoenen de O15, O17 en Jong PSV onder zijn hoede. In 2018 werd de 43-jarige trainer de rechterhand van Kevin Hofland bij Fortuna Sittard, waarmee hij promoveerde naar de Eredivisie. In 2021 was hij voor één seizoen coördinator bovenbouw bij PSV, waarna hij aan de slag ging als hoofdtrainer van TOP Oss en later als assistent-trainer bij Club Brugge.

Afbeelding
Winters

Aelbrecht en Winters
Aelbrecht is zeer verheugd met zijn nieuwe functie bij Willem II: ‘Na verschillende gesprekken met Tom Caluwé en hoofdtrainer Peter Maes bleek er zowel op persoonlijk als vakinhoudelijk vlak een goede klik te zijn. Ik kijk uit naar de samenwerking met de spelers en de overige stafleden.’

Na het vertrek van Nils Thörner heeft de club Stefan Winters aangesteld als Performance Coach. Winters is een bekende van Peter Maes, waarmee hij heeft samengewerkt bij Sint-Truiden, Beerschot en Lommel SK.

Vacatures ingevuld
Met de aanstelling van Aelbrecht en Winters zijn twee belangrijke vacatures binnen de technische staf ingevuld. Technisch directeur Tom Caluwé licht toe: ‘Samen met Peter zijn we op zoek gegaan naar stafleden die elkaar versterken. Kristof heeft bijna zijn hele carrière gevoetbald en gewerkt in Nederland, zowel met jeugdspelers als met spelers van het eerste elftal. Met die kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan de technische staf. Daarnaast kan hij ook vakinhoudelijk zijn steentje bijdragen. Uit de gesprekken is gebleken dat Aelbrecht het beste profiel heeft voor de functie van assistent-trainer bij Willem II.

Waar Aelbrecht niet eerder met Maes heeft gewerkt, is dat wel het geval met Performance Coach Winters: ‘We vinden het vooral op het fysieke aspect belangrijk dat er een eenduidige visie is. Winters heeft eerder met Maes samengewerkt en is bekend met zijn manier van werken. Net als Peter eist Stefan het maximale van zijn spelers. Het is voor onze voorbereiding hartstikke fijn dat ook deze functie in korte tijd is ingevuld,’ sluit Caluwé af.

Kristof en Stefan, welkom bij Willem II en veel succes!

Bericht delen