Alles over de huldiging op de Heuvel
Fotografie door
Archief Willem II

Op zondag 12 mei wordt Willem II, in het hart van Tilburg, op de Heuvel gehuldigd. Door promotie te bewerkstelligen en mogelijk ook nog het kampioenschap in de wacht te slepen, keren de Tricolores na tien jaar terug op deze iconische plek. Hieronder lees je alles wat je moet weten over de huldiging.

Programma
Het programma op de Heuvel begint om 16.00 uur, maar het evenemententerrein opent al om 15.00 uur. De huldiging is voor alle supporters, van jong tot oud en van seizoenkaarthouders tot iedereen die Willem II een warm hart toedraagt.

Afbeelding
Frank Evenblij
Frank Evenblij

Enkele muzikale acts, met o.a. Bart van Dishoeck, The Boy Next Door en Bassjackers warmen het rood-wit-blauwe leger op alvorens de selectie rond 18.15 uur op het podium verschijnt. Hier worden de spelers en staf onder leiding van een groot Willem II-supporter, Frank Evenblij, in het zonnetje gezet. 

Naar verwachting is het podiumprogramma om 19.30 uur afgelopen en het evenement om 20.00 uur ook officieel ten einde.

Voorafgaand aan het programma op de Heuvel is er géén rondrit door de stad. Hiervoor is gekozen om iedereen de mogelijkheid te bieden om op tijd een plek op het evenemententerrein te bemachtigen.

Plattegrond
Het podium staat 12 mei vóór het standbeeld van Koning Willem II op de Heuvel en is gericht naar de Spoorlaan. Het terrein is ingedeeld in twee zones om te zorgen dat iedereen de huldiging op een veilige manier bij kan wonen. Zone 1 is voor het podium en zone 2 start halverwege het evenemententerrein. In zone 2 zijn extra schermen geplaatst om alles op het podium goed te kunnen volgen. Tevens zijn in beide zones voldoende bars en toiletvoorzieningen aanwezig. Het is echter niet mogelijk om eten te bestellen bij de buitenbarren, maar wel toegestaan om zelf eten mee te nemen. In verband met de weersverwachtingen is het ook toegestaan om een flesje water mee te nemen naar het evenemententerrein. Blikjes en/of kunststof/glazen flessen zijn niet toegestaan.

Zone 1 is toegankelijk via het Panhuijsenpad en de Telegraafstraat en zone 2 via de Veemarktstraat en de Spoorlaan.
 

Afbeelding
Plattegrond_huldiging
Plattegrond evenemententerrein

Wanneer een zone vol is, wordt deze dichtgezet en is het niet meer mogelijk om binnen te komen. Wil je zeker zijn van een plek op het evenemententerrein. Zorg dan dat je op tijd komt.

Door de huldiging van Willem II zijn Pathé en Jack’s Casino enkel te bereiken via de zijingangen op het Pieter Vreedeplein. Het Pieter Vreedeplein is te bereiken via de Frederikstraat.

Waar kan ik de huldiging nog meer volgen?
Indien het terrein vol is of je bekijkt de huldiging liever vanaf een rustigere locaties, zijn er meerdere opties.
De huldiging wordt live uitgezonden op Omroep Brabant, ESPN 2, Brabants Dagblad en de bekende kanalen van Willem II. Je kunt de huldiging dus vanuit huis volgen of wellicht een gelegenheid nabij het evenement opzoeken waar de huldiging wordt uitgezonden. Op de Korte Heuvel zijn er in ieder geval diverse horecagelegenheden die de huldiging uitzenden, waaronder:

  • Shoco
  • Live
  • Slijterij
  • Café Bakker
  • Bar Le Clochard
  • Rosalie
  • Stoffel
  • Studio

Toegang
De toegang tot de huldiging van Willem II is gratis. Ook voor supporters met een fysieke beperking is het mogelijk om de huldiging van dichtbij bij te wonen. Seizoenkaarthouders op vak LR krijgen voorrang voor dit speciaal ingerichte vak en zijn hierover persoonlijk geïnformeerd.

Verder gelden op het evenemententerrein dezelfde huisregels als in het Koning Willem II stadion. Dit houdt in dat óók bij de huldiging van Willem II geen supporters met een stadionverbod welkom zijn. Klik hier voor de huisregels. 

Bereikbaarheid
Kom op de fiets, met de auto of met de bus naar de huldiging. Er rijden op zondag 12 mei géén treinen van en naar Tilburg. De NS zet bussen in van en naar station Tilburg. Houd daarom rekening met extra drukte en extra reistijd. Volg de borden en aanwijzingen van beveiligers om bij de huldiging te komen.

Alle fietsenstallingen zijn open, ook fietsenstalling Heuvel. Bovendien is er een extra onbeheerde fietsenstalling tegenover de ABN Amro. Ook alle parkeergarages zijn bereikbaar. Parkeergarage Heuvelpoort is alleen bereikbaar via de Jan Aartestraat. Volg hiervoor de borden. De taxistandplaatsen op de Heuvelring komen te vervallen. De dichtstbijzijnde taxistandplaatsen zijn die bij 013 en bij het station. 

De Heuvelring is tijdens de huldiging van Willem II op zondag 12 mei vanaf 10:00 uur afgesloten voor alle verkeer. Ook is de Heuvelring niet bereikbaar vanaf de Veemarktstraat, Telegraafstraat en andere zijstraten. Verkeer vanaf de Piusstraat richting Paleisring is wel mogelijk. Parkeergarage Heuvelpoort blijft via een omleiding bereikbaar. Op maandag 13 mei is de Heuvelring vanaf 06:00 uur weer open voor alle verkeer. 

Meer info?
Ben je op zoek naar meer praktische informatie rondom de huldiging van Willem II? Kijk dan of jouw vraag op deze pagina van de Gemeente Tilburg beantwoord wordt. Staat het antwoord op jouw vraag hier ook niet bij? Neem dan contact op via info@willem-ii.nl.
 

Bericht delen