Ambitieus Almere City wil hogerop
Auteur
Berry van Ierland
Fotografie door
Pro Shots

Willem II wond er na de degradatie afgelopen zomer geen doekjes om. De Tricolores willen snel  terug naar de Eredivisie. Onze tegenstander van vanavond is al even duidelijk in zijn ambities: Almere City zou na 18 jaar betaald voetbal dolgraag zijn entree maken in het walhalla van het Nederlandse voetbal.



Van Zwarte Schapen naar FC Omniworld

Onder de naam FC Omniworld (voorheen Zwarte Schapen) trad de club in 2005 toe tot het betaald voetbal met als doel voor de lange termijn een Eredivisieclub in groeistad Almere. In 2018 was de club – inmiddels onder de naam Almere City FC - dicht bij promotie, maar struikelde over de laatste horde in de play-offs, De Graafschap. Twee jaar daarvoor bleek Willem II een onneembare horde. In Almere werd het 0-1. Ook in de return was Willem II een maatje te groot (5-2), waarna Willem II het Eredivisieschap veiligstelde in de historische wedstrijden tegen NAC.



Teleurstellend

In 2021 bereikte Almere City FC met een vierde plaats zijn beste eindklassering in de Keuken Kampioen Divisie. Des te teleurstellender was de veertiende plaats aan het eind van vorig seizoen.  En dat ondanks een ferme eindsprint in de laatste periode onder leiding van trainer Alex Pastoor.  



Weinig geheimen

Voor Teun Jacobs is de wedstrijd van vanavond een bijzondere. Afgelopen winter stelde hij in zijn toenmalige functie van technisch manager in Almere Pastoor nog aan als opvolger van de weinig succesvolle Gertjan Verbeek. Ook de selectie van onze tegenstander kent voor Jacobs ongetwijfeld weinig geheimen. In die selectie is Jeredy Hilterman de enige die als jeugdspeler ooit het rood-wit-blauw van Willem II droeg.



Aanhaken of afhaken

Wat mogen we vanavond verwachten? Zowel de Tricolores met achttien punten als Almere City met zestien maken deel uit van een brede subtop in de Keuken Kampioen Divisie. Voor beide teams betekent alleen een overwinning aanhaken bij de top. Voor onze gasten zou dat de tweede zege in een onderlinge ontmoeting zijn. In 2011 verloor Willem II op eigen veld met 1-2. In de volgende zeven ontmoetingen waren de punten voor Willem II.  Na de bekeruitschakeling in Eindhoven hebben de Tricolores wat goed te maken. Met de steun van alweer een vol stadion moet het mogelijk zijn om de punten in Tilburg te houden, al zullen ze daar in Almere anders over denken.  



Willem II – Almere City FC (20.00 uur) is niet in zijn geheel  te zien bij ESPN. De wedstrijd is wel te volgen in het schakelprogramma en via Willem II Radio (JUKE) en onze liveblog. 

Bericht delen