Ben jij onze nieuwe communicatiecollega?
Fotografie door
Willem II Media

Willem II is de trots van het voetballand. Al sinds 1896 maakt Willem II deel uit van de Tilburgse samenleving en brengt de club vele supporters, Tilburgers en voetballiefhebbers in het Koning Willem II stadion samen. Ook buiten de wedstrijden om investeert de club in de binding met de achterban. Om die binding te hebben en te houden zijn we op zoek naar een allround communicatiemedewerker die zich met een rood-wit-blauw hart voor de club met het mooiste shirt van het land inzet. 

Als communicatiemedewerker binnen het marketingcommunicatieteam van Willem II ligt je focus hoofdzakelijk op communicatie over wedstrijden en actualiteiten rondom het eerste elftal, corporate communicatie, ticketing en merchandise en heb je een ondersteunende rol met betrekking tot perszaken. Daarnaast draag je ook zorg voor communicatie over onze maatschappelijke stichting Willem II Betrokken, Willem II Business en de Willem II Jeugdopleiding. Om al deze communicatie vorm te geven put je uit je eigen redactionele en creatieve vaardigheden en werk je samen met collega’s en redactievrijwilligers. Kortom: je bent medeverantwoordelijk voor alle online en offline clubmedia. 

Wie zoeken we?
In uitstekend Nederlands kunnen tekstschrijven is een absolute vereiste voor deze functie. Dat geldt eveneens voor het kunnen adviseren op gebied van communicatievraagstukken. Daarnaast moet je jezelf in onderstaande profielschets herkennen:  

- Je bent een teamspeler die altijd denkt en handelt in belang van de club
- Je houdt continu ontwikkelingen rondom de club en het voetbal in algemene zin in de gaten en geeft daar - als er aanleiding toe is – intern je mening en advies over. 
- Je initieert, coördineert en controleert alle redactionele uitingen en hebt daarnaast ook kennis van grafische programma’s, zoals Adobe Photoshop.
- Je hebt kennis van sociale media en bent op de hoogte van bijvoorbeeld de laatste TikTok-trends. Je plaatst graag treffende content op alle social mediaplatformen van de club. 
- Je deinst niet terug voor veel verantwoordelijkheid en het aansturen van vrijwilligers / stagiaires.
- Je bent bij alle vriendschappelijke / officiële thuis- en uitwedstrijden inzetbaar om samen met het mediateam via de clubkanalen verslag te doen. 
- Je hebt gevoel voor de impact van de (resultaten van de ) club op supporters, sponsoren en andere partijen en personen die bij de club betrokken zijn. 
- Je hebt zeker geen 9-tot-17-mentaliteit en bent flexibel als dat van je gevraagd wordt. 
- Je hebt minstens een HBO-studie (communicatie, journalistiek) afgerond en hebt affiniteit met media en sport. 

Wat bieden we jou?
- Een fulltime baan (40 uur) in een dynamische omgeving bij een club waarop vele ogen gericht zijn. 
- Een divers takenpakket waarvoor je met veel verschillende personen en partijen binnen en buiten de club in aanraking komt. 
- Een werkomgeving waarin je naast datgene wat van je verwacht wordt ook ruimte is voor het inbrengen en uitvoeren van eigen, nieuwe ideeën. 
- Een passend salaris en goede arbeidsvoorwaarden. 

Wil jij onze nieuwe spelmaker op gebied van communicatie zijn én voldoe je aan dit profiel? Stuur dan jouw cv en motivatiebrief uiterlijk 2 juli 2023 per e-mail naar media@willem-ii.nl

Bericht delen