Betaald voetbal door zonder supporters
Fotografie door
Willem II Media

Het betaald voetbal gaat t/m 4 december door zonder aanwezigheid van supporters in de stadions. Vrijdag maakte de overheid bekend dat sportwedstrijden tot die datum zonder aanwezigheid van bezoekers moeten plaatsvinden. De betaald voetbalorganisaties hebben de afgelopen dagen verschillende scenario’s met onder andere de KNVB, gemeentes en ESPN besproken. 

De gezamenlijke conclusie is dat het vrijwel onmogelijk is gebleken om wedstrijden te verplaatsen. Daarnaast is verplaatsen een risico voor de voortgang van de competities en de ontwikkeling van het coronavirus onzeker. Omdat de overheid begrip heeft voor de financiële schades die clubs als gevolg van deze maatregelen lijden, wordt in overleg een compensatieregeling uitgewerkt. 

Drie wedstrijden

Willem II speelt de uitwedstrijden tegen SC Heerenveen en Ajax en de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles daardoor zonder aanwezigheid van supporters. Seizoenkaarthouders en supporters met losse tickets voor een of meerdere van deze wedstrijden worden binnenkort geïnformeerd over de verdere gang van zaken. 



<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="nl" dir="ltr">De wedstrijden in het Betaald Voetbal worden niet uitgesteld. Lees hier het statement van de KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie: <a href="https://t.co/6Fld7YzLBE">https://t.co/6Fld7YzLBE</a>.</p>&mdash; KNVB (@KNVB) <a href="https://twitter.com/KNVB/status/1460939132457398279?ref_src=twsrc%5Etfw">November 17, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Bericht delen