Bindt Willem II ook Den Bosch aan de zegekar?
Fotografie door
Geert van Erven

Met drie overwinningen op rij verschijnt een zelfverzekerd Willem II om 14.30 uur aan de aftrap tegen FC Den Bosch. Van onderschatting mag echter geen sprake zijn, want de Bosschenaren wonnen recent met 0-3 uit bij titelfavoriet FC Groningen. Ook de wedstrijd van vorig seizoen zal nog in de hoofden van menig Tilburger spoken toen Den Bosch, op een bizar verlopen avond, drie punten over de streep trok. 

Afbeelding
Jesse Bosch
Jesse Bosch was vorig seizoen trefzeker tegen Den Bosch

Met FC Den Bosch heeft Willem II in het eigen Koning Willem II stadion dan ook nog wat goed te maken. Nu Willem II in de afgelopen wedstrijden vertrouwen heeft getankt, wil de ploeg van Maes de stijgende lijn doortrekken om de aansluiting bij de top van de Keuken Kampioen Divisie te behouden. Met het puntenverlies van Roda JC in de uitwedstrijd bij VVV en de wedstrijd van volgende week in Kerkrade in het vooruitzicht is Willem II er alles aan gelegen om vandaag géén fout te maken.

FC Den Bosch kent tot op heden een uiterst wisselvallig seizoen. De Bosschenaren bezetten momenteel de zeventiende plek op de ranglijst en wist slechts drie van de negen gespeelde wedstrijden te winnen. De overige wedstrijden werden allemaal verloren. Maar de driepunters van de blauw-witten tegen De Graafschap, FC Groningen en MVV laten zien dat Willem II geen gemakkelijke middag in het vooruitzicht heeft.

In het verleden troffen Willem II en FC Den Bosch elkaar zestien maal in Tilburg. De rood, wit en blauwen wonnen tien wedstrijden en verloren slechts drie keer. De overige drie ontmoetingen eindigden in een gelijkspel. In de Eerste Divisie trokken de Tricolores nog nooit een overwinning over de streep in eigen huis tegen de Bosschenaren. Van de slechts drie gespeelde wedstrijden op het tweede niveau, eindigde een duel gelijk en de overige twee thuiswedstrijden gingen verloren. Het is aan Peter Maes en zijn ploeg om daar vandaag verandering in te brengen.

Afbeelding
Rood Dammers
Een symbolische foto op een dramatisch verlopen avond vorig seizoen. Dammers werd met rood van het veld gestuurd.

Willem II – FC Den Bosch wordt live uitgezonden op het hoofdkanaal van ESPN, maar is ook live te volgen via Willem II Radio op Juke en het Matchcenter.

Bericht delen