Bokila schiet Willem II ook langs FC Den Bosch
Enrico van den Elshout
Geert van Erven

Willem II heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan. De derby tegen FC Den Bosch werd, na een moeizaam begin, met 3-1 gewonnen. Hierdoor stijgen de Tricolores naar de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. In de eerste helft nam FC Den Bosch via Kacper Kostorz de leiding, waarna Jeremy Hilterman de gelijkmaker op het scorebord bracht. Na rust zorgde, wie anders dan Jeremy Bokila, met twee treffers voor de 3-1 eindstand.

Hilterman

De eerste tien minuten vonden er geen noemenswaardige zaken voor beide doelen plaats. Een snelle uitbraak van Kacper Kostorz leidde tot de 0-1 voorsprong. De Bossche aanvaller kapte Raffael Behounek uit en schoof de bal koeltjes achter Joshua Smits.

Gelijkmaker uit het niets
Willem II had zichtbaar moeite met het spel van de Bosschenaren, speelde zelf in een te laag tempo en was onzorgvuldig in de passing, waardoor de ploeg nauwelijks tot het creëren van kansen kwam. Tot grote opluchting van alles en iedereen wat de Tricolores lief is, kreeg Jeremy Hilterman door slecht verdedigen van FC Den Bosch de bal in de voeten, waarna hij snoeihard diagonaal in de kruising raak schoot: 1-1.

Moeizaam
Na deze gelijkmaker kwamen de Tricolores beter in hun spel. Toch waren het de bezoekers die een reuze mogelijkheid hadden om opnieuw op voorsprong te komen. Eerst schoot Dennis Gyamfi hard op de vuisten van Smits en in de rebound was het aanvoerder Teun van Grunsven die de lat raakte. Op slag van rust was er nog een dreigende aanval van Willem II, maar de combinatie tussen Hilterman en Max Svensson verzandde in een matige eindpass. Waardoor beide ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamer opzochten.

Driedubbele wissel
Bij het ingaan van de tweede helft greep trainer Peter Maes hard in. Met een driedubbele wissel probeerde hij voor een omslag te zorgen. Rúnar Sigurgeirsson, Thijs Oosting en Max Svensson moesten hun plaats afstaan aan Niels van Berkel, Jeremy Bokila en Nick Doodeman. Dat leverde bijna direct resultaat op. Uit een afgeslagen schot van Bokila leek Hilterman zijn tweede treffer van de middag binnen te schieten. Een uiterste inspanning van keeper Jakub Ojrzynski voorkwam dit. Willem II kon echter niet doordrukken, waarna de Bosschenaren weer de beste kansen kregen. De schoten van van Jaron Vicario en Kostorz belandde op de vuisten van Smits en gingen naast.

Goudhaantje
Toch was het Willem II wat op voorsprong kwam. Bokila stuurde Van Berkel weg en de verdediger gaf vanaf de linkerflank een uitstekende voorzet op Bokila, die vanuit de zestienmeter snoeihard uithaalde en de bal in de linkerhoek schoot: 2-1. Vlak voor het eindsignaal beging keeper Ojrzynski een overtreding op Van Berkel, waardoor Willem II een penalty mocht nemen. Bokila schoot de bal onhoudbaar in de linkerhoek en daarmee een 3-1 eindstand op het scorebord. Op deze wijze bezorgde hij Willem II de vierde overwinning op rij.

Zaterdag wacht het duel in Kerkrade tegen koploper Roda JC.