Bokila terug in de wedstrijdselectie
Fotografie door
Willem II Media

Willem II speelt vrijdagavond de topwedstrijd tegen FC Emmen in een vol Koning Willem II stadion. Jeremy Bokila keert weer terug in de wedstrijdselectie. De spits liep begin november een knieblessure op waarvan hij volledig van is hersteld. 

De Tricolores kan nog niet beschikken over de geblesseerde Patrick Joosten. Khaled Razak en Rúnar Thór Sigurgeirrson moeten beide nog één wedstrijd schoring uitzitten, tegen ADO Den Haag zijn beide spelers weer inzetbaar. Mathieu, die weer volledig meetraint met de selectie, komt de wedstrijd tegen FC Emmen nog te vroeg. ‘Ik wil dat Dani nog iets meer wedstrijdritme krijgt. Ik kies er daarom voor dat hij met Willem II O21 meegaat in plaats van dat hij bij ons op de bank plaatsneemt. Richting de wedstrijd van volgende week kunnen we bekijken of hij kan aansluiten met het eerste elftal ’ licht Peter Maes toe. 

Ambitie
De ambitie is duidelijk voor de trainer: ‘We willen bovenaan blijven staan richting de winterstop en het zou mooi zijn als we beloond worden met de periodetitel.’ Willem II speelt voor de winterstop nog belangrijke topwedstrijden, waaronder tegen FC Emmen. ‘Er komen zeker nog vijf topwedstrijden aan. Ik ben dankbaar dat we deze topwedstrijden hebben gecreëerd samen, want dat betekent dat wij het ook goed doen,’ zegt Maes.

FC Emmen
Na de twee uitwedstrijden tegen VVV Venlo en Telstar kunnen de Tricolores zich opmaken voor een thuisduel tegen de nummer drie van de competitie. Voor Maes is het belangrijk dat zijn team stappen blijft maken: ‘Emmen is een ploeg met een duidelijke identiteit en veel kwaliteit. Ze zijn sterk vanuit de as en de spelers nemen elkaar écht op sleeptouw.’

Afbeelding
Training

Opstelling
‘We hebben laten zien dat we een sterke basis hebben en daarom zullen er geen wijzigingen te zien zijn in de basis aankomende vrijdag,’ vertelt de trainer. In de laatste twee uitwedstrijden wisten de Tricolores acht keer te scoren: ‘We creëren veel gevaarlijke situaties die we steeds vaker effectief benutten en dat vind ik belangrijk om te zien.’

Willem II speelt in het Koning Willem II stadion om 20.00 uur tegen FC Emmen. De wedstrijd is live te volgen op ESPN 3, Willem II Radio en de Matchcenter.

Bericht delen