Boris Lambert nieuwe versterking voor Willem II
Fotografie door
Toin Damen

Willem II heeft een akkoord bereikt met KAS Eupen over de komst van Boris Lambert. De 24-jarige middenvelder tekent een vierjarig contract in Tilburg, dat loopt tot de zomer van 2028.

De aanvoerder van KAS Eupen begon zijn carrière in de jeugd van Standard Luik en Excelsior Virton, waarna hij zijn weg vervolgde bij Eupen. In 2019 tekende Lambert zijn eerste profcontract bij KAS Eupen. Zijn debuut in het eerste elftal volgde twee seizoenen later, en al snel werd de middenvelder een onbetwiste basisspeler.

Afbeelding
Boris

De nieuwe ‘nummer 6’ van de Tricolores heeft 84 wedstrijden in de benen op het hoogste niveau in België. Afgelopen seizoen degradeerde KAS Eupen naar de Challenger Pro League. ‘Allereerst wil ik KAS Eupen bedanken voor de afgelopen acht jaar. Het was een belangrijke periode voor mijn ontwikkeling als speler en als persoon. Ik ben hartstikke blij dat beide clubs tot een akkoord zijn gekomen waardoor ik op het hoogste niveau actief kan blijven,’ aldus Lambert.

 De interesse van Willem II sijpelde afgelopen week al door in diverse media, de 24-jarige speler vervolgt: ‘De gesprekken met Tom (red. Caluwé) en de trainer voelden heel erg goed. Willem II is een club die thuishoort op het hoogste niveau in Nederland en aan die ambitie wil ik graag op de lange termijn verbonden blijven. Het is een nieuw hoofdstuk in mijn carrière en ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan in Tilburg.’

Technisch directeur Tom Caluwé is verheugd met de transfer van Lambert naar Willem II: ‘Boris is het type speler dat wij zochten voor een belangrijke positie op het veld. Het is een verdedigende middenvelder, die ook in het centrum van de verdediging kan spelen. Hij is aanvoerder geweest van zijn team en straalt dus ook leiderschap uit. We zijn hartstikke verheugd dat hij voor meerdere jaren aan ons verbonden is.’

Boris, welkom in Tilburg!

Bericht delen