Column: De VAR en het nieuwe juichen

De voorbereiding is begonnen. Onze Tricolores werken zich dagelijks in het zweet om over zes weken goed aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen. Ook het rood-wit-blauwe supportersleger heeft er zin in getuige de grote opkomst bij de eerste training. 



Wat mogen we verwachten van het komend seizoen? Het is en blijft koffiedik kijken. En dat is niet mijn grootste hobby. Laten we hopen dat Adrie Koster die terugkeert op het oude nest er snel in slaagt om een team te vormen van de weer sterk vernieuwde selectie. We gaan het zien.



Allereerst gaan we onze helden volgen tijdens het zogeheten 'pezen in de provincie', de oefencampagne. Die start traditioneel in Diessen, een mooie gelegenheid om de nieuwe gezichten al wat beter in te prenten en te koppelen aan de juiste namen. Als we op 4 augustus onze eigen Koningsdag hebben gevierd moeten we ook als supporters helemaal klaar zijn voor de nieuwe voetbaljaargang. 



Wel vraag ik me af of ik dan ook al klaar zal zijn voor het nieuwe juichen. Als de laatste plooien tussen KNVB en arbiters zijn gladgestreken krijgen we immers te maken met de Video Assistant Referee, kortweg VAR. Op het WK in Rusland wordt duidelijk dat je pas echt mag juichen voor een doelpunt als keurmeester VAR er zijn goedkeuring aan heeft gegeven en het sein voor de aftrap wordt gegeven. Ik heb me daarom voorgenomen om enigszins ingetogen te juichen als de bal tegen het net vliegt en pas echt los te gaan als de man of vrouw voor de schermen zijn werk heeft gedaan.



Ja we gaan bij elk Willem II-doelpunt twee keer juichen. Om al te grote teleurstelling te voorkomen stel ik voor om “My little lady” pas na de aftrap in te starten. Een leuke bijkomstigheid is overigens dat we soms ook zullen gaan juichen na een ingreep van de VAR bij een treffer van de tegenstander.  Doe dan ook maar een toepasselijk muziekje van Peter Smulders.



Bierland

 

Bericht delen