Column: met een type Peters kun je thuiskomen

Ze schelen amper vier weken in leeftijd. Royston Drenthe en Jordens Peters hadden best bij elkaar in de klas kunnen zitten. Dat zaten ze niet, want Peters werd geboren in Nijmegen en de wieg van Drenthe stond in hartje Rotterdam. Jordens Peters moest nog een basisplaats bij FC Den Bosch veroveren toen Royston Drenthe voor vijftien miljoen euro naar Real Madrid vertrok. Sindsdien houdt elke vergelijking op. 

 

“Ik zeg altijd: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.” Het zou een willekeurige passage uit een interview met Jordens Peters kunnen zijn. Niets is minder waar. De woorden komen uit de mond van Royston Ricky Drenthe. De Rotterdammer versleet de ene Rolex na de andere, hing eindeloos het feestbeest uit op Ibiza en verscheen eens stomdronken op de training. Voor zijn verjaardag huurde hij een jacht in Abu Dhabi af. Tegenwoordig gaat hij als rapper Roya2Faces en als gokbaas Koning TOTO door het leven. Vorig jaar verscheen zijn biografie.

 

Exclusieve horloges, peperdure auto’s en buitensporige feesten zijn aan Jordens Peters niet besteed. Hij blijft liever gewoon zichzelf. In een tijd waarin spelers sneller van club verwisselen dan van voetbalschoenen is Peters een verademing. Hij is een welbespraakte, intelligente jongen. Een sieraad voor de club en een echte aanvoerder. Als zorgzame vader zou je je wulpse dochter het liefst aan een ‘type Peters’ willen voorstellen. 

 

Een leven als rapper of totokoning zit er voor Jordens Peters niet in. De verdediger is op de weg terug na langdurig blessureleed. Dat is goed nieuws voor iedereen die Willem II een warm hart toedraagt, want een type Peters kunnen we prima gebruiken. Zijn biografie laat nog even op zich wachten. 

 

Cor Siertol 

 

Bericht delen