Column: transferwindow

Het was weer een week vol reuring in voetballand. We moeten snel stoppen met het spelen op kunstgras. Of zijn er toch nog voorstanders van het plastic bestrooid met rubber of kurk? Net als voor PSV is nu ook voor de godenzonen Ajax het Europese avontuur ten einde. Crisis in Amsterdam. 

En ook de terugkeer van Robin van Persie bij Oranje zorgde voor nogal wat gefronste wenkbrauwen. 

Toch gaat de meeste aandacht in deze tijd van het jaar uit naar de ontwikkelingen aan transferfront. In de grote competities vliegen de miljoenen over tafel en in de media gonst het van de geruchten. Eén tweet over een aanstaande transfer en het hele land staat op zijn kop. Want we hebben het uit betrouwbare bron vernomen. Nog een paar hete dagen en het ‘transferwindow’ gaat dicht. Wie slaat er nog toe op markt? Wie strooit er nog met miljoenen om die ene zo belangrijke versterking vast te kunnen leggen? Wie maakt er met bescheiden middelen nog gebruik van een zogenaamd buitenkansje? 

Ook bij onze eigen club valt er nog wat verwachten, als ik kranten, internetsites en twitteraars mag geloven. We zullen het zien. Ik laat de transfermarkt even links liggen en beperk me maar tot een bezoek aan de markt waar een gulden nog een daalder waard is.  Voor een visje en pondje Hollandse tomaten. En dan maak ik vrijdag de balans op. Terwijl spelersmakelaars hun centen tellen, tel ik als supporter dan mijn zegeningen. Want hoe je het ook wendt of keert. Ik zal tevreden moeten zijn met wat we dan hebben. En daarna op naar de belangrijke pot ten ADO. Op naar de eerste punten. Daar zal voor gevochten moeten worden. Want punten zijn op de markt niet te koop.



Bierland 

 

Bericht delen