Column: Zallemenut nog 'n keertje overdoen
Auteur
Bierland

Het was genieten afgelopen zondag in het Koning Willem II stadion. De Tricolores speelden AZ een uur lang van de mat. Het werd weliswaar nog even billen knijpen, maar gesteund door de fel meelevende aanhang knokten onze helden zich uiteindelijk naar een welverdiende overwinning. We schreven enigszins onverwacht drie punten bij. En die kunnen we goed gebruiken.   



Tijd om bij te komen van deze topprestatie is er nauwelijks. Want de volgende krachtmeting met de mannen van John van den Brom staat donderdag al op de rol. Dan wordt gestreden om een felbegeerde plek in de bekerfinale. Wat zou het mooi zijn als we begin mei net als in 2005 massaal naar de Kuip kunnen reizen voor de bekerfinale. Wat een happening was die Awayday! Onvergetelijk hoe het clublied bij het station over de Spoorlaan schalde voor het vertrek van de supporterstreinen. Ik krijg er nog kippenvel van. 



Zo vlak voor de carnaval schoot mij al nagenietend van de overwinning op AZ spontaan die grote hit te binnen van Adele. En dan bedoel ik niet die Engelse wereldster, maar onze eigen Adele Bloemendaal die in de jaren zeventig een carnavalshit scoorde met ´Zallemenut nog een keertje overdoen´. En dan in mei Kedeng Kedeng met de trein naar Rotterdam. Ik heb er zin in. Jij toch ook?!

Bericht delen