De februari-kraker
Auteur
Etienne van Breugel
Fotografie door
Geert van Erven & Toin Damen

De Keuken Kampioen Divisie-topper, de februari-kraker, geef het een naam aan. Vanavond treffen de nummers 1 en 2 van de KKD elkaar: Willem II en ADO Den Haag. De aftrap is om 20.00 uur in een uitverkocht Koning Willem II stadion.

Nummer 1 tegen nummer 2
ADO Den Haag poetste afgelopen zondag met een 3-0 overwinning op FC Den Bosch de bekernederlaag tegen NEC (3-0 verlies) weg. Willem II haalde een keurig verdiende overwinning op De Graafschap. Een verwelkomen overwinning (0-2) na 3 gelijke spelen tegen Jong Ajax, SC Cambuur en Jong PSV. Tot nu toe beleven beide teams een sterk seizoen. Onder leiding van trainer Darije Kalezic staat ADO aan kop in de derde periode met 15 punten uit 6 wedstrijden. Met Peter Maes als trainer veroverde Willem II eerder dit seizoen al de tweede periode.

Afbeelding
ADOWIL

Tilburg en Den Haag
Vorige maand werd in Den Haag, waar net als in Tilburg een standbeeld van Koning Willem II staat, een tijdscapsule onder de sokkel van de koning gehaald, precies 99 jaar nadat het kistje was ingemetseld. In het loden kistje zaten onder meer een oorkonde, een boek en een lofdicht over het leven van de 19-eeuwse vorst. In Tilburg staat niet alleen Koning Willem II op een sokkel, maar dat geldt ook voor clublegende Jan van Roessel. En op diens sokkel prijkt de naam van Kees Aarts. Aarst heeft zowel een verleden bij ADO Den Haag als bij Willem II. Hij speelde van 1960 tot 1963 bij Willem II en won in dat laatste jaar de beker (3-0 tegen ADO Den Haag). ADO-trainer Ernst Happel was destijds zo onder de indruk van Aarts' spel dat hij hem contracteerde. Aarts speelde vervolgens tot 1970 bij de Hagenezen.

Ook Joris Mathijssen heeft een verleden bij beide clubs en steden. Hij is oud-technisch directeur van Willem II en tegenwoordig technisch directeur bij ADO Den Haag. Sinds mei 2023 werkt hij bij ADO Den Haag en heeft dit seizoen al meerdere spelers naar de Hofstad gehaald. Een van zijn aanwinsten, Jari Vlak, scoorde direct in zijn eerste wedstrijd voor de Hagenezen (afstandsschot 1-0). Ook Henk Veerman, een andere aanwinst, heeft al veel doelpunten gemaakt.

Laatste minuut
Van de laatste vijf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie won Willem II er drie en speelde er twee gelijk. De laatste ontmoeting tussen de twee clubs (8 december in Den Haag) eindigde in een 1-1 gelijkspel, nadat Jeredy Hilterman in de 96e minuut de bal in het net kopte. Het belooft vanavond een spannende wedstrijd te worden in een uitverkocht Koning Willem II stadion. Kun je er niet bij zijn? Volg de topper via ESPN 3, Willem II Radio (Juke) of het Matchcenter. Willem II - ADO Den Haag staat onder leiding van scheidsrechter Bos.

Bericht delen