Deceptie voor Willem II in duel met ADO

De vijftigste confrontatie met ADO Den Haag in de Eredivisie eindigde voor Willem II in een deceptie. In een vermakelijke, open wedstrijd gingen de Tricolores nadrukkelijk voor de winst maar de aanvallende intenties bleken niet genoeg: 1-2.

Trainer Erwin van de Looi keek met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. Hij zag zijn ploeg onbevangen en offensief spelen maar de drie punten gingen, zoals zijn Haagse collega Fons Groenendijk het simpel verwoordde met ADO 'mee in de bus.'

SLORDIG

'En dat is absoluut niet fijn', aldus Van de Looi, die plek 9 in de eindklassering langzaam uit zicht ziet verdwijnen. 'Daarvoor hadden we vanavond eigenlijk punten moeten pakken. We hebben gespeeld om te winnen, en ook met een houding om te winnen. Aan onze instelling ontbrak niets. Het enige dat ik het team kan verwijten is dat we zowel aanvallend als verdedigend te slordig zijn geweest.'

WIJZIGINGEN

Willem II startte tegen ADO Den Haag met twee wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van de mislukte exercitie van afgelopen zaterdag in Utrecht. Fran Sol moest zijn spitspositie inleveren ten faveure van Obbi Oulare, terwijl Guus Joppen de voorkeur als linksback kreeg boven Derrick Tshimanga. Die laatste verandering moest na een halfuur weer ongedaan worden gemaakt nadat Joppen geblesseerd uitviel.

NADRUKKELIJK DE AANVAL

De thuisclub zocht in het eerste kwartier nadrukkelijk de aanval tegen de Hofstedelingen. Het leidde tot kansen voor Erik Falkenburg, Oulare en Joppen,  maar de openingstreffer viel aan de andere kant. Nasser El Khayati passeerde na twintig minuten Kostas Lamprou met een bekeken schot in de rechterhoek: 0-1.

DERDE DOELPUNT OULARE

Lang bleef die stand niet op het scorebord staan want vier minuten later strafte Oulare een fout van keeper Robert Zwinkels af en tikte hij zijn derde doelpunt in Tilburgse dienst binnen: 1-1. De gelijkmaker werkte niet bevrijdend voor de Tricolores; het was ADO Den Haag dat met een voorsprong de rust in ging nadat Mike Havenaar zich in de 42ste minuut wegdraaide van bewaker Darryl Lachman en de 1-2 binnenschoot.

PECH

Willem II probeerde het tij in de tweede helft te keren, maar had vooral pech. Vanaf minuut 67 moest de thuisclub het stellen zonder Oulare, die met krampverschijnselen uitviel. Vervanger Fran Sol werkte hard zonder zijn draai in de wedstrijd te vinden. Grote kansen dienden zich aan voor Jordens Peters en Falkenburg. De beste mogelijkheid was voor Elmo Lieftink, die van dichtbij mocht uithalen maar de Haagse keeper Robert Zwinkels redde met een katachtige reflex. (LvE)