Derby in twee delen eindigt in gelijkspel
Auteur
René Vermetten
Toin Damen, Geert van Erven

De eerder gestaakte derby tussen NAC Breda en Willem II is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Willem II opende op 14 april in de 74e minuut via Elton Kabangu de score, Ezechiel Banzuzi tekende 11 dagen later in de 90e minuut voor de gelijkmaker.

De voorgeschiedenis is bekend en dus stond op dinsdagmiddag om half drie in een leeg Rat Verlegh-stadion de klok op 74 minuten en 3 seconden toen NAC Breda aftrapte voor het restant van de derby.

Late gelijkmaker

Vooraf verschenen dezelfde 22 namen op het opstellingenformulier die ook op het veld stonden toen het duel op 14 april werd gestaakt. Maar nog voor de bal rolde bracht de thuisclub twee wissels aan waarmee de intenties van de thuisclub meteen duidelijk werden: een alles-of-niets-offensief. Willem II loerde op een uitbraak maar verdedigde vooral de voorsprong. Dat leek lange tijd te lukken. Beide doelmannen hoefden niet in te grijpen en toen de thuisclub na tien minuten wel gevaarlijk werd, ruimde Mattias Verreth de bal op. Toch viel de gelijkmaker alsnog toen in de laatste minuut van de officiële speeltijd de bal te lang bleef hangen in het Tilburgse strafschopgebied en Ezechiel Banzuzi de bal kon binnenkoppen: 1-1.