Derde gelijkspel op rij
Wouter Janssen
Geert van Erven & Toin Damen

Twee verdeeld benutte strafschoppen hebben vrijdagavond voor een gelijkspel in het Koning Willem II stadion gezorgd. Willem II en SC Cambuur hielden elkaar door goals van Milan Smit en Thijs Oosting in balans: 1-1. Dat betekent het derde gelijkspel op rij voor de koploper.

Na de zeer indrukwekkende sfeeractie van het jubilerende Tilburg Tifosi, was het de beurt aan de elf mannen op het veld om zich sportief te laten gelden. Daarbij was geen rekening gehouden met een vroege tegentreffer. Die kwam er na zeven minuten wel. Tommy St. Jago verspeelde onhandig de bal, herstelde dat uitstekend, maar toch wees scheidsrechter Erwin Blank naar de stip. Cambuur-topscoorder Milan Smit schoot door het midden raak: 0-1.

Alerte grensrechter
Willem II raakte daardoor de kluts niet kwijt en joeg onverminderd op de gelijkmaker. Na een onaangeraakte hoekschop probeerde Ringo Meerveld het vanaf de hoek van de zestien met een bekeken schot, dat helaas precisie mistte. Halverwege de eerste helft had grensrechter Joost van Zuilen zijn vizier gelukkig wel op scherp staan. Na een bal tegen een Friese bovenarm liet Blank het spel doorgaan, maar de alerte vlagger corrigeerde de leidsman. Penalty! Thijs Oosting zag keeper Yanick van Osch de bal keren, maar schoot vanuit de rebound raak: 1-1. Doelman Joshua Smits werd na 27 minuten voor het eerst serieus getest. Met een uitstekende redding voorkwam hij de 1-2 van Remco Balk.

razak

De muur van Cambuur
Willem II schoot na de pauze stormachtig uit de startblokken. Binnen enkele minuten verschenen de Tilburgers meerdere keren voor het Leeuwardse doel. Loon naar werken bleef echter uit en het halfuur dat na de goede start volgde bood geen spektakel. Met het inbrengen van aanvallende invallers Jeredy Hilterman, Patrick Joosten en Max Svensson gaf Peter Maes zijn team de opdracht in het laatste kwart volledig het gaspedaal in te drukken. De muur van Cambuur hield stand en maakte het Willem II te lastig om dichtbij het doel te komen. Erik Schouten was vijf minuten voor het einde dichtbij, maar zag de bal naast rollen. De laat ingebrachte Khaled Razak was ver in de extra tijd eveneens dichbtbij, maar ook zijn krulschot leverde niet de zege op.