'In deze opwaartse fase willen we méér'

Willem II neemt het vrijdagavond met Matthias Verreth op de plek van de geschorste Pol Llonch en Freek Heerkens in het centrum van de verdediging op tegen Jong Ajax. Thijs Oosting en Jesse Bosch keren terug in de wedstrijdselectie. 

Tot Heracles – Willem II speelden de Tricolores vier duels op rij in dezelfde opstelling. Doordat Llonch in Almelo zijn vierde gele kaart van het seizoen kreeg en er nog één van eind vorig seizoen op zijn naam stond, wordt Robbemond gedwongen zijn basisopstelling te wijzigen. 

Afbeelding
Oosting

Eén jaar later

De keuze voor Verreth op het middenveld is geen verrassing. ‘Jesse heeft er vijf weken uitgelegen en is nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen. Door Matthias door te schuiven en met Freek in de verdediging te spelen behouden we zoveel mogelijk vastigheid’, licht trainer Reinier Robbemond toe. Thijs Oosting keert vrijdag precies één jaar nadat hij geblesseerd raakte terug in de wedstrijdselectie. De aanvallende middenvelder maakte onlangs bij twee competitiewedstrijden Willem II O21 weer speelminuten. 

Ongeslagen reeks volhouden

Tegen Jong Ajax wil Willem II de ongeslagen serie wedstrijden graag voortzetten. Na drie thuiszeges werd vrijdag tegen Heracles gelijkgespeeld. Dat die remise veel gemengde gevoelens als gevolg had, vindt Robbemond een goed teken. ‘Natuurlijk had de scheidsrechter (Kamphuis, red.) een rol in het uiteindelijke resultaat. Hij kwam na de wedstrijd naar me toe om zijn excuses aan te bieden, omdat hij op basis van de beelden ook concludeerde dat hij niet de goede beslissingen genomen had.’ 

'De juiste reactie'

Robbemond vindt het echter te gemakkelijk om een scheidsrechter verantwoordelijk te houden voor een eindstand. ‘Ik wijs niet niet graag naar het aandeel van een scheidsrechter. Dat we gezien onze goede reeks vóór die wedstrijd en het vertoonde spel tegen Heracles geen genoegen konden nemen met het gelijkspel, dat zie ik als de juiste reactie. Eerder dit seizoen hadden we dat wellicht prima gevonden, maar in deze opwaartse fase willen we, en verdienden we wellicht, meer dan dat.’ 



Willem II - Jong Ajax begint vrijdag 24 februari om 20.00 uur. Voor de reguliere tribunes zijn nog zo'n 300 kaarten verkrijgbaar. Klik hier om direct naar de Online Ticketshop te gaan. De wedstrijd wordt door ESPN niet live uitgezonden. 

Afbeelding
Training

Bericht delen