Dominant Willem II vergeet zichzelf te belonen

Willem II is er niet in geslaagd om de sensationele overwinning op Ajax een vervolg te geven. In een vermakelijke wedstrijd bleef de ploeg tegen Roda JC op 0-0 steken. Daarmee deed Willem II zichzelf voor eigen publiek tekort. 

Na de stunt in Amsterdam was Willem II er veel aan gelegen om ook in eigen huis goed voor de dag te komen. De ploeg trad aan zonder de geblesseerde Bruno Andrade. Andreias Calcan was zijn vervanger. De Roemeen had het lastig tegen routinier Van Peppen. Bij Roda JC debuteerde de eerder deze week aangetrokken spits Simon Church die op het afgelopen EK actief was voor Wales.



Overwicht

Het veldspel van Willem II oogde heel behoorlijk.Op het middenveld onderscheidde Branco van den Boomen zich in positieve zin. De huurling van Heerenveen was steeds aanspeelbaar en koos vaak voor de goede voortzetting. In de eerste helft had Willem II een licht overwicht. Lachman schoot recht in de handen van Van Leer na een prima combinatie met Sol. Falkenburg kopte een goed aangesneden vrije trap van Haye in het zijnet. Roda JC probeerde het vooral uit de tweede lijn, maar schoten van Milec, Rosheuvel en Van Peppen misten de juiste richting.



Willem II voert druk op

Na rust was de eerste kans voor de gasten. Van Hyfte kwam op snelheid het strafschopgebied binnen, maar zijn schot werd door Lamprou gekeerd. Daarna nam Willem II het initiatief weer over. De ploeg zette Roda JC vast op eigen helft en het publiek ging er achter staan. Het leidde tot kansen en het wachten was op de verdiende beloning. Haye wist Falkenburg te bereiken, maar diens schot ging over. 



Lamprou overtuigt

Aan de andere kant was waakzaamheid geboden, want Roda JC was in de omschakeling meermaals gevaarlijk. Kostas Lamprou moest tot drie keer toe handelend optreden. Eerst onderscheidde hij zich na een zeldzaam slippertje van Peters. Ook bij gevaarlijke inzetten van Van Hyfte en Brouwers stond de Griek paraat.



Roda JC ontsnapt

Met Anouar Kali in de ploeg voor Van den Boomen probeerde Willem II in de slotfase de winst naar zich toe te trekken. De invaller bracht Falkenburg in stelling, maar de schaduwpits raakte de paal. In de rebound zag Thom Haye zijn schot voorlangs gaan. Zo bleef Roda JC ternauwernood overeind in Tilburg. Willem II mocht zichzelf verwijten dat het geen driepunter kon bijschrijven, maar met het vertoonde spel kan de ploeg vooruit.

Bericht delen