Dominant Willem II zet FC Eindhoven opzij
Arjen Pijfers
Geert van Erven, Toin Damen

Willem II heeft op overtuigende wijze de inhaalwedstrijd tegen het hoog geklasseerde FC Eindhoven in winst omgezet. De thuisploeg domineerde de hele wedstrijd. Na de vroege openingstreffer van Jizz Hornkamp bepaalden de invallers Dani Mathieu en Jeremy Bokila na rust de eindstand op 3-0.

Penalty
Hornkamp schuift de 1-0 binnen.

Na de ruime zege op Helmond Sport was Willem II er veel aan gelegen om de tweede achtereenvolgende overwinning in eigen huis te boeken. Vanaf de eerste minuut gaf de thuisploeg vol gas tegen FC Eindhoven dat onlangs nog de topper tegen Heracles Almelo won.

Vroege treffer

Zonder de geschorste aanvallers Charles-Andreas Brym en Evan Rottier beperkte FC Eindhoven zich in Tilburg vooral tot tegenhouden. Dat lukte maar matig, want Willem II gaf de gasten nauwelijks kans om op adem te komen. Het onvermoeibare spitsenduo Jizz Hornkamp en Elton Kabangu zette vroeg druk op de Eindhovense verdedigers. Vooral de anders zo betrouwbare aanvoerder Mawouna Amevor had het lastig. Na ruim tien minuten struikelde de lange verdediger over zijn eigen benen, waardoor Kabangu er met de bal vandoor ging en Hornkamp op maat bediende: 1-0.

Kokcu
Kökcü draait weg bij Llonch en zou de enige kans van FC Eindhoven voorbereiden.

Scherp en gretig

De vroege voorsprong was niet het sein om gas terug te nemen. Het scherp en gretige ogende Willem II ging op zoek naar een tweede treffer. Scheidsrechter Higler leek voor een penalty te fluiten toen Kabangu door Jarno Janssen werd aangetikt in de zestien, maar de leidsman besloot anders. Pas na een halfuur kwam FC Eindhoven voor het eerst voor de Tilburgse goal toen Owusu een corner weggaf om een blessurebehandeling voor Max Svensson mogelijk te maken. Het leverde geen gevaar op, zoals FC Eindhoven in de hele eerste helft geen vuist kon maken.

Pech voor Kabangu

Na rust ging Willem II door waar het gebleven was. Leeroy Owusu en Hornkamp openden het schuttersbal, maar hun inzetten konden doelman Nigel Bertrams niet verontrusten. Na een klein uur kroop FC Eindhoven enigszins uit zijn schulp. Het leverde zowaar een mogelijkheid op. Ozan Kökcü bereikte de eenzame spits Naoufal Bannis, maar diens kopbal miste kracht en richting.

Na het Eindhovense wapenfeit pakte Willem II de draad weer op. Owusu stuurde invaller Dani Mathieu de diepte in. Diens voorzet was op maat, maar de paal stond een treffer van Kabangu in de weg. FC Eindhoven wankelde en ging uiteindelijk toch door de knieën. Na een afgeslagen aanval pikte Mathieu bal op. Zijn harde uithaal werd van richting veranderd, waardoor Bertrams prompt kansloos was: 2-0.

Bokila rommelt en frommelt

Toen het Eindhovense verzet eenmaal gebroken was, kreeg Willem II kansen op meer. Kabangu dacht eindelijk zijn energieke spel met een doelpunt te bekronen, maar Bertrams ranselde de bal uit zijn goal. In de slotfase gooide Willem II de wedstrijd definitief in het slot. Ringo Meerveld speelde Bokila aan. Met twee man in zijn rug rommelde en frommelde de invaller net zo lang tot hij vrij voor Bertrams stond: 3-0.