Donderdag 10.30 uur: Eerste training
Fotografie door
Jules van Iperen & Geert van Erven

Het nieuwe seizoen staat voor Willem II op het punt van beginnen! Vandaag staat de eerste veldtraining onder leiding van Reinier Robbemond gepland om 10.30 uur.
 
Na een vakantie van ongeveer vier weken maken de Tricolores zich op voor een nieuw seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Tijdens de eerste veldtraining van het seizoen 2023-2024 kan de technische staf rekenen op een selectie van 24 eerste elftal-spelers, aangevuld met nog zes O21-spelers.
 
Onder 21
Gedurende de voorbereiding maken zes O21-spelers deel uit van de selectie. Max Christoffel, Chip Engels, Jayden Houtriet, Zico Soree, Naïm Matoug en Maarten Schut krijgen de kans om zich tijdens de eerste weken van de voorbereiding te bewijzen.

Afscheid Wesley Spieringhs
Freek Heerkens verlengde onlangs zijn contract maar de club neemt afscheid van Wesley Spieringhs. De middenvelder doorliep de hele jeugdopleiding van de Tricolores en speelde 37 wedstrijden in het eerste elftal. Afgelopen seizoen kwam Spieringhs voornamelijk in actie voor Willem II O21. Bij het eerste elftal kreeg de jongeling korte invalbeurten.  'Het afgelopen seizoen was een seizoen waarin ik natuurlijk veel te weinig heb gespeeld. Afscheid nemen van mijn club waar ik vanaf mijn negende jaar speel is niet makkelijk, maar het is de keuze van de club om mijn contract niet te verlengen. Ik kijk met trots terug op mijn hele periode bij Willem II, van de jeugdopleiding tot en met het eerste elftal. Ik wil alle trainers, mijn teamgenoten en uiteraard de supporters bedanken voor de steun. Spelen voor Willem II, in mijn stadion, was een droom die uitkwam.’

Afbeelding
Wesley-4
Wesley Spieringhs

Teun Jacobs: 'Afscheid nemen van een jeugdspeler die zich naar de 1e selectie heeft geknokt is nooit gemakkelijk. Voor Wesley is het belangrijk dat hij weer speelminuten gaat maken. Met de huidige concurrentie op het middenveld verwachten we dat het voor hem op dat vlak opnieuw een moeilijk seizoen zal worden. Daarom hebben we besloten zijn contract niet te verlengen.'
 
Wesley, bedankt voor al jouw jaren in het rood, wit en blauw. We wensen je veel succes bij het verdere verloop van je carrière!

Bericht delen