Doorbreken de Tricolores de Dordtse flow?
Auteur
Berry van Ierland
Fotografie door
Geert van Erven & Toin Damen

Nog één puntje en promotie van de Tricolores is een feit. Alle ogen zijn vanavond dan ook gericht op Dordrecht. Daar nemen de Tricolores het op tegen de plaatselijke FC die gerust de verrassing van dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie genoemd mag worden. Gemakkelijk zal het dan ook niet worden tegen de Schapenkoppen.

Afbeelding
DORWIL

Al elf wedstrijden ongeslagen
De nummer vier op de ranglijst zit in een ware flow. De laatste nederlaag van FC Dordrecht dateert van 9 februari toen Roda JC te sterk bleek. Daarna bleef de ploeg van trainer Santoni maar liefst elf wedstrijden ongeslagen. Vooral op eigen veld is FC Dordrecht moeilijk te verslaan. Onze concurrenten Roda JC en FC Groningen verlieten het M-Scores Stadion aan de Krommedijk met lege handen. Alleen Jong PSV pakte in Dordrecht de volle winst.

Knappe prestatie
FC Dordrecht sloot het vorig seizoen af op een teleurstellende achttiende plaats. Nu kan de club zich opmaken voor de play-offs. Trainer Michele Santoni leverde een knappe prestatie door een groot aantal nieuwe spelers razendsnel in te passen in zijn team. Met aantrekkelijk voetbal nestelden de Schapenkoppen zich in de subtop en hadden tot vorige week zelfs nog uitzicht op rechtstreekse promotie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer Dordtenaren weer de weg vonden naar de Krommedijk.

Smaakmakers
Het samenwerkingsverband met Feyenoord werpt dit seizoen zijn vruchten af. De huurlingen Ilias Sebaoui, Shilo ’t Zand, Antef Tsoungui en Korede Osundina behoren tot de smaakmakers in het jonge team van Santoni. Ook twee oude bekenden maken deel uit van de selectie van FC Dordrecht. Jari Schuurman droeg in het seizoen 2016-2017 het rood-wit blauw en Jop van der Avert deed dat in het ‘coronaseizoen’ 2020-2021.

Michael en Max
De eerste ontmoeting tussen Willem II en FC Dordrecht eindigde in een 2-0 overwinning voor de Tricolores (doelpunten Michael de Leeuw en Max Svensson). Het laatste duel aan de Krommedijk eindigde vorig seizoen in een 2-2 gelijkspel. Ook toen waren Max Svensson en Michael de Leeuw de doelpuntenmakers voor Willem II. Beiden maken ook vanavond deel uit van de Willem II-selectie.

De wedstrijd is in zijn geheel te zien op Star Channel en bij het Koning Willem II stadion op groot scherm te volgen. Ook Willem II Radio en ons eigen Matchcenter doen uiteraard rechtstreeks verslag. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Bericht delen