Doorbreken de Tricolores de Utrechtse flow?
Auteur
Bart Marcelissen
Fotografie door
Toin Damen

Na een overtuigende 3-0 overwinning op RKC Waalwijk vorig weekend is het aan de ploeg van Peter Maes om deze vorm vast te houden. Vanmiddag nemen de Tricolores het op tegen FC Utrecht. In Stadion Galgenwaard wordt er om 16.30 uur afgetrapt tegen de nummer drie van de Eredivisie. 

De Domstedelingen kennen een sterke start van het seizoen. Na vier wedstrijden staat de ploeg uit Utrecht op vier overwinningen en één gelijkspel. In de laatste vijftien seizoenen lukte dat de ploeg pas twee keer eerder. FC Utrecht wist tot nu toe zes keer het net te vinden dit seizoen. Telkens als de Utrechters winnen, deden ze dat met slechts één doelpunt verschil. 

Moeilijke opgave
Van de laatste veertien ontmoetingen tussen FC Utrecht en Willem II in de Domstad trokken de Domstedelingen dertien keer aan het langste eind. Voor de laatste competitieoverwinning van Willem II in Utrecht moeten we terug naar januari 2019. Dankzij een doelpunt van Daniel Crowley wonnen de Tricolores toen met 0-1. 

Standaardsituaties
Willem II maakte dit seizoen al vier doelpunten uit standaardsituaties. Dat is vaker dan iedere andere club in de Eredivisie dit seizoen. In het laatste seizoen dat Willem II in de Eredivisie uitkwam (seizoen 2021-2022) waren de Tricolores de ploeg met de minste treffers uit standaardsituaties. In dat seizoen kwam Willem II tot vijf treffers uit een dood spelmoment. 

De Tricolores startten de afgelopen vijf competitieduels met dezelfde elf spelers. Mochten de Tilburgers wederom met dezelfde elf spelers starten is het voor het eerst sinds het seizoen 1991-1992 dat een Eredivisieclub de competitie begint met dezelfde elf spelers in de eerste zes wedstrijden. 

Kyan Vaesen
In de eerste vijf wedstrijden van het seizoen wist Kyan Vaesen al drie keer het net te vinden. Mocht Vaesen tegen FC Utrecht wederom het net vinden dan brengt hij zijn totaal op vier doelpunten in de eerste zes wedstrijden van een Eredivisieseizoen. De laatste keer dat een Willem II’er dat voor elkaar kreeg was in het seizoen 1998-1999. Toen wist Mariano Bombarda in de eerste zes competitieduels op het hoogste niveau van Nederland maar liefst vijf keer te scoren. 
 

Bericht delen