Drie op een rij?
Auteur
Wouter Janssen
Fotografie door
Geert van Erven

Gesteund door een rood-wit-blauw gekleurde aanhang treedt Willem II vanavond aan tegen concurrent De Graafschap. De Tricolores (plek 6) en de Superboeren (7) zijn twee van de vier teams die na acht wedstrijden op 14 punten staan. Het verschil tussen beide ploegen is dat de Tilburgers een goal meer scoorden én incasseerden. De Graafschap wisselt vanavond qua plek op de ranglijst graag stuivertje. 

Sinds de knipperlichtrelatie die De Graafschap vanaf de degradatie in 2003 met de Eredivisie heeft, ontving Willem II de Doetinchemmers in 20 jaar maar tien keer in Tilburg. Van de zes Eredivisieduels, twee wedstrijden op het huidige niveau, een bekerwedstrijd en een play-off, werd in vijf thuisduels gezegevierd, driemaal de punten gedeeld en twee keer verloren. Een van die vijf overwinningen werd een halfjaar geleden geboekt, met Niels van Berkel als 'MVP'. Met een assist en doelpunt had hij een flink aandeel in de sensationele overwinning.

Afbeelding
WILGRA-2

Clubman Vreman

Van de zomer keerde Jan Vreman weer terug aan het Doetinchemse roer. Hij mag gerust Mister De Graafschap genoemd worden. Na zijn bijna 400 wedstrijden in het blauw-wit is de 58-jarige Vreman als hoofdtrainer, assistent, interim- en jeugdtrainer onlosmakelijk verbonden met de club. De succesvolste trainer in de clubgeschiedenis is hij op basis van statistieken niet: van de pakweg 130 wedstrijden onder zijn leiding werd 63% niet gewonnen. 

Afbeelding
WILGRA-4
Jan Vreman

Goede serie

Willem II wil na de zeges in Alkmaar en tegen TOP Oss graag een goede, ongeslagen reeks neerzetten. De Graafschap verkeert sinds een maand in zo'n opwaartse spiraal. Na wisselvallige resultaten in de eerste weken, is De Graafschap inmiddels vier duels zonder nederlaag. Voor de remise tegen Roda JC werden Jong PSV, Helmond Sport en MVV allen verslagen.  

Dezelfde veldspelers

Volgens 'De Gelderlander' maakt keeper Mees Bakker vanavond zijn rentree en houdt Vreman daarnaast vast aan de tien veldspelers die koploper Roda JC vrijdag op De Vijverberg het eerste gelijkspel (0-0) bezorgden. Bakker raakte voor die wedstrijd in de warming-up licht geblesseerd. Devin Haen en Jordan Hardeman ontbreken vanavond. Vermoedelijke opstelling: Bakker, Fortes, Schenk, Hillen, A. Büttner, Warmerdam, Brittijn, Kaak, Bosilj, Colyn, Önal.

Kom in het rood-wit-blauw!

Voor de wedstrijd van vanavond doen supportersverenigingen en de club een oproep om massaal in het rood, wit en blauw naar het stadion te komen. Door samen het hele stadion in de clubkleuren te hullen wordt een mooie sfeer gecreërd om hopelijk in een uitverkocht huis voor de derde keer op rij te winnen! Last minute een ticket scoren kan in onze ticketshop.  
Kun je er niet bij zijn? Luister dan naar via JUKE naar het live-radioverslag van Willem II Radio en/of volg het wedstrijdverloop in ons Matchcenter

Bericht delen