Driemaal scheepsrecht tegen FC Eindhoven?
Auteur
Arjen Pijfers
Fotografie door
Geert van Erven & Toin Damen

Na de welkome zege op Helmond Sport wacht opnieuw een provinciale derby. De thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven staat in het teken van revanche. Na de twee eerdere decepties buitenshuis kan Willem II orde op zaken stellen tegen de blauwwitten. 

Zowel in competitieverband als in het bekertoernooi trok Willem II dit seizoen aan het kortste eind in Eindhoven. De competitiewedstrijd ging in extremis verloren door een treffer ver in blessuretijd (2-1).  

Afbeelding
scoreboard

In het bekertoernooi zorgde een vroeg doelpunt van Ozan Kökcü voor een roemloze aftocht. Zo stond Willem II tot twee keer toe met lege handen aan de Aalsterweg. Geen fraai tussenrapport voor een ploeg die een rol van betekenis wil spelen in de Keuken Kampioen Divisie. Thuis tegen FC Eindhoven krijgt Willem II de kans om de cijfers wat op te poetsen.

Stuntploeg

FC Eindhoven speelde jarenlang een bescheiden rol op het tweede niveau, maar sinds het aantreden  van succescoach Rob Penders staat er een echte stuntploeg op het veld. Met bescheiden middelen boekt hij opvallende resultaten in het Jan Louwers Stadion. Vorig seizoen leverde het een knappe derde plaats en deelname aan de nacompetitie op. Ook in deze jaargang draaien de blauwwitten uitstekend mee. Ondanks de enorme zeperd tegen laagvlieger FC Dordrecht (4-0) staat FC Eindhoven ‘gewoon’ weer op de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Halve uittocht

Het is een prestatie van formaat, want FC Eindhoven zag in de zomer veel basiskrachten vertrekken. Zo zochten Joey Sleegers (Dibb Al-Fujairah, VAE), Valentino Vermeulen (Borussia Dortmund), Charles-Andreas Brym (Sparta) en Jort van der Sande (NAC) hun heil elders. 

Afbeelding
Valentino

Valentino Vermeulen als FC Eindhoven-speler in het seizoen 2021-2022.

Willem II lijfde Matthias Verreth in en ook Vermeulen speelt nu in Tilburg. Na de halve uittocht kon Penders weer van voren af aan beginnen. De trainer mocht zich wel gelukkig prijzen dat Canadees international Brym op huurbasis terugkeerde in Eindhoven.

Omschakeling

FC Eindhoven begon uitstekend aan de competitie en mocht zich na vier wedstrijden zonder puntverlies zelfs even koploper noemen. De succesformule van Penders is even simpel als doeltreffend. De trainer kiest doorgaans voor een compacte en goed georganiseerde speelwijze. Tegenstanders weten zich vaak geen raad met het vele balbezit, want tegen het stugge FC Eindhoven is er bijna geen doorkomen aan. Bovendien is de ploeg levensgevaarlijk in de omschakeling met de snelle Brym en zijn kompanen Naoufal Bannis en Evan Rottier. 

Afbeelding
Bannis

Brym, Bannis en Rottier. Samen zijn ze dit seizoen goed voor 19 van de 36 goals van FC Eindhoven. Brym en Rottier zijn voor vanavond geschorst. 

Passend vervolg?

Tegen Willem II staat Bannis er alleen voor. Brym en clubtopscorer Rottier kregen allebei rood in de gewonnen topper tegen Heracles Almelo en zijn geschorst. Penders moet dus improviseren in Tilburg, terwijl de thuisclub er veel aan gelegen is om de ruime zege op Helmond Sport een passend vervolg te geven.



Bijna tien jaar geleden won Willem II in eigen huis voor het laatst in competitieverband van de blauwwitten. Door doelpunten van Ali Messaoud, Ruud Boymans en Jeroen Lumu sleepte Willem II een zwaarbevochten 3-2 overwinning uit het vuur.

Afbeelding
Boymans

Een driepunter is ook nu hard nodig om de aansluiting bij de subtop te hervinden. Het duel is te volgen op ESPN, Willem II Radio op Juke en het liveblog op de website.

Bericht delen