Duel der titanen eindigt onbeslist
Enrico van den Elshout
Geert van Erven

In een uitverkocht Koning Willem II stadion hebben Willem II en FC Groningen de punten gedeeld. In een spannende wedstrijd vielen de doelpunten in de tweede helft. Met een schitterende goal bracht Nick Doodeman de Tricolores aan de leiding, maar door een van richting veranderd schot van Jorg Schreuders kwam FC Groningen langszij: 1-1.

Willem II startte goed in het uiterst sfeervolle stadion. Dat had al in de eerste minuut tot een resultaat kunnen leiden, maar het schot van Nick Doodeman, op aangeven van Jeredy Hilterman, ging over. De gasten leken aanvankelijk meer last van de spanning te hebben dan de Tricolores. Met een schot van Marvin Peersman waar Joshua Smits van dichtbij redding op bracht, kwam daar een einde aan. FC Groningen had het meeste balbezit, maar meer dan een paar speldenprikken van Romano Postma en Thom van Bergen leverde het niet op.

Steuntje in de rug
Het publiek voelde aan dat de spelers een steuntje in de rug konden gebruiken en gingen vol achter de ploeg staan. Even veerde Willem II op, maar al snel namen de gasten het initiatief weer over. Vlak voor het rustsignaal viel de Groningse aanvallende middenvelder Luciano Valente met een blessure uit. Kort daarna floot scheidsrechter Rob Dieperink voor het rustsignaal en mocht Willem II het meest tevreden zijn met de 0-0 ruststand.

WILGRO

Vuur en vlam
Willem II kwam furieus uit de startblokken aan het begin van de tweede helft. Helaas leverde het niet meer op dan een aantal corners. De gasten counterde via de ingevallen Rui Mendes, maar door een perfecte sliding van Erik Schouten, moesten ook zij genoegen nemen met een corner. Tien minuten na rust zette Nick Doodeman het stadion in vuur en vlam. Via de rechterflank kon hij op keeper Hidde Jurjus afgaan en vanuit een moeilijke hoek schoot hij met een kanonskogel de bal in het dak van het doel: 1-0. Kort daarna had Ringo Meerveld de voorsprong kunnen verdubbelen, maar zijn schot ging net naast.

Gelijkmaker
Jorg Schreuders verstoorde echter het Tilburgs feestje. Vanaf de linkerflank nam hij de bal aan en dribbelde het zestienmetergebied in. Zijn schot schampte de knie van Raffael Behounek, waardoor de bal achter Smits in het doel verdween: 1-1. Het inbrengen van Jeremy Bokila en Valentino Vermeulen bracht geen verandering meer in de stand, waardoor deze onbeslist eindigde. Ook het duel van concurrent Roda JC eindigde in een gelijkspel, waardoor de strijd om promotie en het kampioenschap vooralsnog onbeslist blijft.