'Een op voorhand erg interessante wedstrijd'
Geert van Erven & Toin Damen

Joshua Smits en Jeremy Bokila staan tegen PEC Zwolle in de basis. Trainer Reinier Robbemond kiest voor Bokila op de plek van de geschorste Jizz Hornkamp en geeft Smits de kans onder de lat. ‘We vinden dat Kostas beter kan’, licht hij de keeperswissel toe.

Smits keepte dit seizoen de eerste drie competitiewedstrijden en de enige bekerwedstrijd. Daarna moest hij zijn plek afstaan aan Lamprou. Robbemond: ‘Kostas is op en top prof, een goede keeper en een fantastisch persoon. Over een aantal dingen zijn we op dit moment echter niet helemaal tevreden. We weten en vinden dat Kostas beter kan. Daar hebben we met hem over gesproken en hij gaat goed met deze teleurstelling om. Joshua en Connor (van den Berg, red.) hijgen op een positieve manier in zijn nek en we geven Joshua tegen PEC de kans.’

Smits
Joshua Smits in actie tijdens de donderdagtraining.

Bokila logische vervanger

Dat Bokila de geschorste Hornkamp vervangt is geen verrassing. De lange spits is de laatste tijd als invaller de vaste stand-in voor Hornkamp. In Zwolle had Bokila in de tweede helft een belangrijke rol bij het verdedigen van de 2-2 tussenstand. Na een vroege 0-2 voorsprong werd het na een rode kaart van Erik Schouten op slag van rust alweer gelijk. Bokila hield na de rust ondanks de ondertalsituatie de defensie van PEC flink bezig en verdedigde vol overgave mee.

Interessante verhoudingen

Robbemond kijkt uit naar de thuiswedstrijd tegen de koploper. ‘In Zwolle waren wij de betere ploeg, maar moesten we gezien de tweede helft genoegen nemen met een punt. Sindsdien hebben beide teams zich verder ontwikkeld. PEC creëert niet veel kansen, maar is wel erg efficiënt. Wij creëren steeds meer kansen en geven doorgaans weinig weg. Dat maakt de wedstrijd van vrijdagavond op voorhand erg interessant’, blikt Robbemond vooruit.