‘Een overwinning werkt helend’
Fotografie door
Willem II Media

Willem II reist zondag naar Leeuwarden zonder Dani Mathieu en Jelte Pal. De twee jongelingen zijn nog niet fit genoeg om aan te sluiten bij de selectie. Tommy St. Jago werkt hard aan zijn herstel en sluit wellicht voor het eerst aan bij de wedstrijdselectie voor Cambuur-uit.

St. Jago en Hilterman
Peter van den Berg geeft een compliment aan zijn medische staf. St. Jago die met een lichte blessure binnenkwam heeft de afgelopen twee dagen meegetraind met de spelersgroep. ‘Tommy wordt steeds fitter. Hij doet er samen met de medische staf alles aan om snel van waarde te zijn voor het team. We bekijken zaterdag of hij fit genoeg is om mee te gaan naar Leeuwarden.'

Jeredy Hilterman is vrijdagochtend teruggekomen van de ‘Natio’. Voor het nationale team van Suriname heeft de spits geen minuten gemaakt. ‘Jeredy was vanochtend weer terug bij de groep, hij bereidt zich in alle rust voor op aanstaande zondag', aldus Van den Berg.

Rust
Na een hectische week is de rust weer terug bij de spelersgroep en staf. De overwinning tegen MVV heeft daar mede aan bijgedragen. ‘In de beginfase tegen MVV was de spanning voelbaar bij iedereen. Je wil als team antwoorden na een hectische week. De overwinning werkt dan ook helend. Hierdoor kunnen we in alle rust en met de juiste energie en spirit op naar Cambuur', aldus de oefenmeester. 

Afbeelding
De Leeuw

SC Cambuur 
Afgelopen seizoen degradeerde SC Cambuur naar de eerste divisie. Daarmee zijn de Leeuwarders één van de ploegen die meedoet voor promotie naar het hoogste niveau. De oefenmeester kent de club goed omdat hij er van 1995 tot 1997 zelf voetbalde: ‘Cambuur is een top 5 ploeg met een aanvallende spelopvatting en goede spelersgroep. Na een goede trainingsweek gaan we met de juiste voorbereiding uiteraard voor een positief resultaat in Leeuwarden.'

Bericht delen