Eenvoudige zege in Oss
René Vermetten
Geert van Erven

Zonder groots te spelen heeft Willem II een eenvoudige zege op Top Oss geboekt. Een in de eerste helft in kort tijdsbestek opgebouwde voorsprong door een treffer van Matthias Verreth en twee van Michael de Leeuw kwam daarna nimmer in gevaar. Na rust slaagde Willem II er niet in verder aan het doelsaldo te werken en moest het in de slotfase een treffer van de strafschopstip toestaan: 1-3.

Willem II sloot de eerste helft af met een comfortabele 3-0 voorsprong. Toch kwamen de Tilburgers wat stroef op gang en was het de thuisploeg die in het eerste kwartier het dichts bij de openingstreffer was. De inzet van Joep van der Sluijs ging maar rakelings naast het doel van Kostas Lamprou.

Tilburgse stormloop

Daarna braken zeven minuten aan waarin Willem II de wedstrijd naar haar hand zette. Een slordigheid van Top Oss leidde tot een inworp van Lucas Woudenberg waarna de bal voor de voeten van Matthias Verreth belandde. De vervanger voor de niet 100 procent fitte Pol Llonch deed daarna precies wat zijn Spaanse teamgenoot vorige week tegen Jong AZ ook deed, namelijk scoren. Doelman Thijs Jansen was kansloos op de harde uithaal van Verreth: 0-1.

De Leeuw

Nog geen minuut later moest Jansen al voor de tweede keer de bal uit zijn doel halen. Een voorzet van Nick Doodeman werd van dichtbij vakkundig afgerond door Michael de Leeuw: 0-2. Doelman Jansen en de paal voorkwamen daarna een nieuwe treffer van de Tilburgse spits. Toen amper twee minuten later Jesse Bosch in het strafschopgebied van Oss tegen de grond werd gewerkt en De Leeuw de toegekende strafschop omzette in een 3-0 voorsprong luwde de Tilburgse stormloop. De thuisclub had meer dan tien tellen nodig om bij te komen van de klap want pas in de 40e minuut deed het weer enigszins van zich spreken. Het schot van afstand was echter geen probleem voor Lamprou.

Schorre stemmen

De 450 meegereisde Tilburgse supporters schreeuwden hun kelen schor maar werden daar niet voor beloond in de tweede helft. Slechts een schot van Verreth al snel na rust had nog een treffer op kunnen leveren. Daarna stokte de productie. Lamprou had een eenvoudige avond want de aanvallers van TOP Oss kwamen nauwelijks in zijn buurt. Een smetje op de Tilburgse overwinning was derhalve de tegentreffer die Willem II moest incasseren. Lucas Woudenberg haalde Trevor David in het strafschopgebied neer en oud-Willem II’er Justin Mathieu redde vanaf de strafschopstip de eer voor de thuisclub: 1-3. Willem II stijgt door de zege naar de vijfde plaats op de ranglijst.