Eerste wedstrijd onder trainer Peter Maes
Auteur
Arjen Pijfers
Fotografie door
Geert van Erven

Onder leiding van de nieuwe trainer Peter Maes gaat Willem II op zoek naar de derde overwinning van het seizoen. Na FC Dordrecht, NAC Breda en MVV moet TOP Oss er dan aan geloven in het Koning Willem II Stadion. De gasten loeren op hun beurt op een stuntje. 

De selectie van TOP Oss herbergt zoals elk jaar veel nieuwe gezichten. Technisch directeur Linton Posthumus heeft een drukke transferzomer achter de rug met maar liefst 22 spelers die uit Oss vertrokken. Tegenover deze uittocht stond de komst van 14 nieuwelingen. 

Afbeelding
de leeuw
De Leeuw tijdens Willem II - TOP Oss vorig seizoen

Tilburgse TOPpers
Roshon van Eijma is een van de blijvertjes. De Tilburger speelde jarenlang in de jeugd van Willem II. Via Roda JC en het Duitse Preußen Münster kwam de international van Curaçao in Oss terecht. Ook Julian Kuijpers komt uit Tilburg. De jonge verdediger speelde lang in de jeugd van PSV. Een doorbraak bleef uit, maar bij TOP Oss maakte hij inmiddels zijn eerste minuten bij de profs. 

Herinnering
Naast jongens met Tilburgse roots zien we bij TOP Oss ook enkele bekende namen terug. Trainer Ruud Brood was als speler één seizoen in Tilburg te bewonderen, waarna hij de pikante overstap naar NAC maakte. Nog niet zo lang geleden groeide Vangelis Pavlidis uit tot publiekslieveling in het Koning Willem II stadion. Mogelijk zien we nu zijn broer Vasilios aan het werk, die als verdediger bij TOP Oss aan de sportieve weg timmert. Een in Tilburg scorende Pavlidis moet dus maar even een mooie herinnering blijven.  

Schamele oogst
TOP Oss kende een matige seizoenstart. Ondanks een knappe zege op Jong PSV (4-1) verzamelden de Ossenaren tot op heden slechts vier schamele punten. Na de nipte thuisnederlaag tegen FC Dordrecht (0-1) houdt TOP Oss alleen Jong Ajax en Telstar nog onder zich op de ranglijst.

Lekkere binnenkomer?
Vorig seizoen waren de Tricolores twee keer te sterk voor TOP Oss. In Oss werd het 1-3 door treffers van Michael de Leeuw (2x) en Matthias Verreth. Thuis boekte Willem II een ruime overwinning: 4-0. Elton Kabangu, Jizz Hornkamp, De Leeuw en Leeroy Owusu waren de doelpuntenmakers. Hornkamp scoorde toen met een schitterende omhaalgoal. Zo’n klinkende zege zou een lekkere binnenkomer zijn voor de debuterende trainer Peter Maes. 

Afbeelding
hornkamp
Jizz Hornkamp scoorde vorig seizoen uit een omhaal tegen TOP Oss

Het Brabantse onderonsje Willem II – TOP Oss wordt gespeeld op vrijdag 22 september om 20.00 uur in het Koning Willem II stadion. De wedstrijd is te volgen via het schakelprogramma op ESPN 1, Willem II Radio op Juke en via het Matchcenter op de website.

Bericht delen