Effectief Willem II pakt volle buit
Geert van Erven

Op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer schoten Max Svensson en Jesse Bosch de Tricolores vrijdagavond naar de eerste uitoverwinning van het seizoen. De ploeg van Peter Maes was uiterst effectief.

Vliegende start
Met Jeredy Hilterman en Svensson in de basiself gingen de Tilburgers voortvarend van start. Loek Postma speelde een bal over de breedte van het veld die door Svensson werd opgepikt. De Zweed omspeelde Dave Kwakman en haalde verwoestend uit in de verre kruising waardoor Willem II binnen vijf minuten op voorsprong kwam.

Direct daarna probeerde ook Matthias Verreth het van afstand, maar zijn inzet schoof net naast het doel van Rome Owusu-Oduro. Na ruim 20 minuten kreeg Jong AZ de volgende tik te verwerken. Jayden Addai, die vorig seizoen in de slotminuut de gelijkmaker tegen Willem II binnenschoot, moest geblesseerd het veld verlaten.

De ploeg van Maes bleef vervolgens aandringen om de score uit te breiden. Een afvallende bal vanuit een corner werd door Svensson maar net naast het doel gewerkt, waardoor ook na een half uur spelen nog 0-1 op het scorebord stond.

Svensson Bosch
Svensson na zijn treffer

Effectief Willem II
Jong AZ pakte daarna het initiatief over. Mexx Meerdink werd bediend en nam vervolgens het Tilburgse doel onder vuur, maar Joshua Smits stond goed opgesteld en keerde de inzet. Niet veel later mocht diezelfde Meerdink vanaf de rand van het zestienmetergebied aanleggen voor een vrije trap. Een lage harde knal werd wederom door doelman Smits uit de hoek geplukt, waardoor de Tricolores met een voorsprong de kleedkamer in gingen.

Maes

Na rust was de eerste mogelijkheid voor Willem II. Verreth probeerde het met een pegel van afstand, maar Owusu-Oduro tikte de bal over het doel.
Jong AZ trok de voor rust ingezette lijn door en maakte het spel op Wijdewormer. Met goede loopacties en fraai combinatiespel, maar op sommige momenten toch slordige passes. Een van die momenten was na 65 minuten. Op eigen helft nam Jong AZ een vrije trap, maar deze werd te gehaast genomen, waardoor de instappende Raffael Behounek de bal oppikte en Ringo Meerveld inspeelde. Meerveld legde de bal breed op Jesse Bosch en de middenvelder schoot kiezelhard de 0-2 binnen.

Het spelbeeld bleef daarna onveranderd. Jong AZ bleef dominant, maar tot écht grote kansen kwamen de Alkmaarders niet meer. Hierdoor boekten de Tricolores onder leiding van trainer Peter Maes de eerste uitoverwinning van het seizoen.

Aanstaande dinsdag staat voor Willem II het inhaalduel met TOP Oss op het programma. Bij winst naderen de Tricolores een directe promotieplek op één punt afstand.