FC Dordrecht tegenstander in eerste thuiswedstrijd
Guido Holman
Geert van Erven

Vrijdagavond staat voor Willem II de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander is FC Dordrecht, dat dit seizoen wil meespelen om een plaats in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Michele Santoni opende de competitie vorige week net zoals Willem II met een gelijkspel. NAC Breda kwam met de gelijkmaker in blessuretijd goed weg. Het duel eindigde in 2-2.

Afgelopen voorjaar is FC Dordrecht een samenwerkingsverband aangegaan met Feyenoord. Hiermee hoopt de club aansluiting te kunnen vinden met het linkerrijtje in de Keuken Kampioen Divisie. Afgesproken is dat Feyenoord maximaal vier spelers uitleent. Deze spelers hebben potentie om in de toekomst door te stromen naar het eerste elftal van de landskampioen. Dit seizoen zijn dat Guus Baars, Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui en Shiloh ‘t Zand.

meerveld
Meerveld vorig seizoen tegen FC Dordrecht

Kampioenschap
In het seizoen 2013/2014 streden Willem II en FC Dordrecht samen om de titel in de eerste divisie. De Schapekoppen stonden een straatlengte voor, maar mede door de 3-1 winst van Willem II, in het thuisduel, mochten de Tricolores uiteindelijk de kampioensvlag hijsen. Door de play-offs winnend af te sluiten promoveerde ook FC Dordrecht naar de eredivisie.

Voor FC Dordrecht bleef het avontuur in de eredivisie beperkt tot één seizoen. Het duel in Tilburg ging met 2-1 verloren. Ben Sahar was met twee doelpunten het goudhaantje aan Tilburgse zijde. Anthony Biekman scoorde in de laatste minuut tegen. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar opnieuw door de degradatie van Willem II. Elton Kabangu kroonde zich dertien minuten voor tijd tot matchwinner in het Koning Willem II stadion.

Oude bekenden
De Dordrecht spelers Jari Schuurman en Jop van der Avert hebben een verleden bij Willem II. Middenvelder Schuurman huurde Willem II zeven seizoenen geleden van Feyenoord. Hij speelde 11 wedstrijden in het rood-wit-blauw waarin hij drie keer scoorde. Jop van der Avert speelde in het seizoen 2020/2021 drie wedstrijden in de hoofdmacht als centrale verdediger.

Landgenoten
René Kriwak is de nieuwe spits van FC Dordrecht. De Oostenrijker kwam deze zomer over van Rapid Wien. In de Oostenrijkse Bundesliga was hij vorig seizoen in 27 wedstrijden goed voor twee treffers en een assist. Hij zal in de wedstrijd te maken krijgen met zijn landgenoot Raffael Behounek. De centrale verdediger van Willem II maakte recent de overstap van WSG Tirol naar Tilburg.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Hensgens en is te volgen via het schakelprogramma van ESPN en Willem II Radio.