Fijn Fisje in Almelo?
Auteur
Guido Holman
Fotografie door
Geert van Erven, Toin Damen, ProShots

Willem II verkleint bij winst in Almelo het gat met nummer 2 Heracles tot acht punten. De ploeg van trainer John Lammers, die ook nog een verleden in Tilburg heeft, steekt momenteel niet in allerbeste vorm. Uit de zes wedstrijden na de winterstop werden slechts zeven punten behaald. In de strijd om de KNVB-beker was Eredivisionist Go Ahead Eagles in Almelo met 0-1 te sterk.

Maandag speelde Heracles Almelo op Limburgse bodem tegen MVV Maastricht. Anas Ouahim zorgde met twee treffers voor de 0-2 overwinning. Daardoor heeft de Almelose ploeg zeven punten achterstand op koploper PEC Zwolle en maar liefst acht punten voorsprong op nummer drie Almere City FC. 

Afbeelding
Ouahim

Anas Ouahim. Vijftien competitiewedstrijden, zes goals. 

Kampioenschap

Met nog veertien wedstrijden heeft het er alle schijn van dat PEC Zwolle en Heracles Almelo promoveren, maar de KKD zou de KKD niet zijn als er geen verrassingen in het verschiet liggen. In het seizoen 2013 - 2014 had Willem II na achttien wedstrijden tien punten achterstand op koploper FC Dordrecht. Door een sterke tweede competitiehelft werden de Tricolores met zes punten voorsprong alsnog kampioen. 

Spitsen

De Almelose aanvallers Samuel Armenteros en Ismail Azzaoui hebben beiden op huurbasis in Tilburg gespeeld. Armenteros kwam in het seizoen 2014-2015 over van RSC Anderlecht en trof elf keer doel. Drie jaar later huurde Willem II Azzaoui van Vfl Wolfsburg. De Belg scoorde in 39 duels vier keer.

Afbeelding
Azzoui

Ismail Azzaoui miste vorig seizoen vanwege een knieblessure de hele tweede seizoenshelft.

Blessures

Bij Heracles waren de laatste wedstrijd Sem Scheperman, Robin Polley, Samuel Armenteros en Abed Nankishi door blessures afwezig. Of zij tegen Willem II weer tot de wedstrijdselectie behoren is op dit moment nog niet bekend. Aan Tilburgse zijde zijn de geblesseerde Nick Doodeman, Jesse Bosch en de zieke Michael de Leeuw niet beschikbaar. Thijs Oosting doet zaterdag bij Willem II O21 mee. 

Historie

Willem II heeft het in Almelo traditioneel moeilijk. De balans is duidelijk in het voordeel van Heracles Almelo. De laatste drie duels gingen verloren. In het seizoen 2018-2019 gingen de drie punten voor het laatst mee naar Tilburg. In een sensationeel duel trok Willem II met 3-4 aan het langste eind. Alexander Isak (2), Vangelis Pavlidis en Marios Vrousai verzorgden de Tilburgse productie.

Kamphuis

Scheidsrechter Jochem Kamphuis moet het duel in goede banen leiden. Dit seizoen ontmoetten Kamphuis en Willem II elkaar nog niet. Vorig seizoen trof Willem II hem buiten Tilburg in de duels tegen FC Twente (1-1) en PSV (4-2). Heracles wist in de twee duels dat Kamphuis in Almelo leidsman was niet te scoren. 



De wedstrijd begint om 20.00 uur en is live te volgen via Willem II Radio en het liveblog. ESPN zendt de wedstrijd niet live uit. 

Bericht delen