Focus op de competitie

Willem II overwintert dit seizoen niet in het TOTO KNVB-bekertoernooi. In de tweede ronde gingen de Tricolores dinsdagavond in Tilburg met 1-3 onderuit tegen competitiegenoot FC Groningen. Daardoor verliest Willem II de laatste thuiswedstrijd van 2023.

afscheid

Na een uitgebreide dankronde van Pol Llonch en Wesley Spieringhs, maakte een aardig gevuld Koning Willem II stadion zich op voor het late dinsdagavondduel. In de moeizaam op gang komende bekerpot was een vroege knal van Luciano Valente (FC Groningen) het eerste wapenfeit. Keeper Connor van den Berg was alert en tikte de bal uit zijn rechterhoek. FC Groningen speelde geen verstoppertje en hield druk op de Tilburgse achterhoede. Dat resulteerde in veel verdedigend arbeid en weinig aanvallende zichtbaarheid van de thuisploeg.

Wakker geschud
FC Groningen kwam na een halfuur via de tweede poging van Valente op voorsprong. Na slordig uitverdedigen knalde de middenvelder de bal hard en hoog binnen: 0-1. Kennelijk was de achterstand nodig om de Willem II'ers wakker te schudden, want het spel verplaatste zich daarna meer en meer naar de Groningse helft. De aanvallende bedoelingen van de thuisploeg leidden niet tot kansen, maar zorgde wel voor afname van de Groningse druk.

Tweede helft
Willem II liet zich na de rust niet weer op eigen helft terugdringen en zocht nadrukkelijk de gelijkmaker. Die verdiende treffer liet niet lang op zich wachten. Na tien minuten schoot Jesse Bosch al struikelend de 1-1 binnen en greep zijn ploeg het initiatief in de wedstrijd. Met invallers Jeremy Bokila, Michael de Leeuw en Ringo Meerveld bracht Peter Maes vers aanvalsbloed binnen de lijnen. Het gewenste effect bleef helaas uit. FC Groningen vocht zich terug in de wedstrijd en deelde een kwartier voor tijd een tik uit door via Laros Duarte toch weer op voorsprong te komen: 1-2.

st jago

Gesteund in de wetenschap dat Willem II het tij in de slotfase wel vaker weet te keren, werd opnieuw de jacht op de gelijkmaker geopend. Door die ambitie werd zes minuten voor tijd abrupt een streep gezet. Scheidsrechter Bas Nijhuis legde de bal in Gronings voordeel op de stip. Romano Postema schoot raak: 1-3. Die achterstand bleek in het restant niet omkeerbaar, waardoor het bekeravontuur erop zit en Willem II zich volledig kan focussen op de competitie.