Geen doelpunten bij N.E.C. - Willem II: 0-0

Willem II houdt één punt over aan het bezoek in Nijmegen. In het duel tegen NEC wisten beide teams niet te scoren: 0-0.

Basisplaats voor Tshimanga

Trainer Erwin van de Looi had Derrick Tshimanga en Branco van den Boomen in zijn basisopstelling opgenomen. Dit ging ten koste van Heerkens en de geschorste Kali. Bruno Andrade behield zijn basisplaats, maar de tegen Ajax nog licht geblesseerde Erik Falkenburg mocht in Nijmegen weer op een basisplaats rekenen. Thom Haye moest genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Bij tegenstander NEC stonden maar liefst acht nationaliteiten aan de aftrap, waaronder slechts één Nederlander.

Belangen

Beide teams hadden uit de voorgaande zes duels vijf punten vergaard. Daarmee ook gelijk het belang in deze wedstrijd. De winnaar kan naar boven kijken en voor de verliezer worden de problemen groter. De Tricolores begonnen goed aan de wedstrijd en namen direct het initiatief. Branco van den Boomen kreeg een goede mogelijkheid, maar zijn schot ging naast. Daarna kroop de thuisploeg uit zijn schulp en creëerde een aantal goede mogelijkheden. Dumic, Awoniyi en Ofosu waren dichtbij een treffer, maar paal en goed keeperswerk van Kostas Lamprou voorkwamen een Nijmeegse treffer.

Willem II balbezit, NEC gevaarlijk

Halverwege de eerste helft schreeuwde het thuispubliek om een penalty, na een vermeende handsbal van Van Anholt. Scheidsrechter Gözübüyük zag er echter geen bewuste overtreding in. Buiten een schot van Ojo dat over ging, kon Willem II geen gevaar meer stichten. Willem II miste zuiverheid in de eindpassing. Daarom was NEC ondanks het Tilburgse balbezit de gevaarlijkste ploeg. Met een 0-0 ruststand waren de Tilburgers dan ook het meest tevreden.

Kansen

In tegenstelling tot de eerste helft was Willem II nu wel een aantal malen dichtbij een treffer. Een schot van Falkenburg ging via Fran Sol naast het doel. Croux werd door Van den Boomen de diepte in gestuurd, maar de aanvaller liep te ver naar de achterlijn door, hij slaagde er nog wel in om de bal op Andrade terug te leggen, maar zijn inzet was te zacht.

Terecht gelijkspel

NEC was in de tweede helft beduidend minder dreigend dan in de eerste helft. In de spaarzame momenten dat ze een kans wisten te creëren, stond Lamprou zijn mannetje. Met twee teams op het veld, die tot de minst scorende teams behoren, was de 0-0 eindstand dan ook niet verwonderlijk. Ondanks het punt toch een teleurstellend resultaat vond Van de Looi na afloop.