Geen doelpunten in Velsen-Zuid
Auteur
Enrico van den Elshout
Toin Damen, Geert van Erven

Willem II wist vrijdagavond in Velsen-Zuid niet van Telstar te winnen. De wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0. Met name in de slotfase kwamen de Tricolores goed weg, toen Telstar kans na kans creëerde. Door dit gelijkspel heeft Willem II plek 4 bijna veiliggesteld en in de strijd om de vierde periodetitel gaat het nog altijd aan de leiding.

Na een aftastend begin werd het eerste speldenprikje door gastheer Telstar uitgedeeld. Een goede aanval over links via Christos Giousis bereikte aanvoerder Anwar Bensabouh net niet, waardoor de bal voor het doel langs ging. Even later volgde wellicht de mooiste aanval uit de eerste helft toen de bal via Jizz Hornkamp bij Thijs Oosting belandde. Elton Kabangu kon net niet bij de de bal komen.

Afbeelding
wad
Pol Llonch had sinds PEC-thuis in maart weer een basisplek.

Gelukje

Door beide teams werd solide verdedigd, waardoor de kansen spaarzaam waren. Het was dan ook toeval dat een voorzet van Yahya Boussakou caramboleerde voor het Willem II-doel en daar bijna door Wessel Dammers in eigen doel werd geschoten. Via een onbewuste reflex van Kostas Lamprou ging de bal rakelings langs de paal over achterlijn. Halverwege de eerste helft moest de geblesseerde Matthias Verreth het veld verlaten, zijn plaats werd ingenomen door Niels van Berkel. Kort voor het rustsignaal probeerde Hornkamp het vanaf de rand van het zestienmetergebied, maar zijn schot ging voorlangs. De drie minuten extra speeltijd van scheidsrechter Alex Bos brachten geen verandering in de 0-0 ruststand.

Spaarzame kansen

In de rust werd Kabangu, die in de eerste helft een gele kaart kreeg, door Jeremy Bokila vervangen. Ook in de tweede helft waren de kansen spaarzaam; beide verdedigingen gaven geen krimp. David Min kreeg een goede mogelijkheid, maar zijn kopbal ging over het doel. Een schot van Leeeroy Owusu van zo’n twintig meter ging maar net naast het doel van keeper Ronald Koeman. Na een uur bracht trainer Mike Snoei breekijzer Glynor Plet in het veld om wat te forceren.

Afbeelding
Gg

Invallers scoren bijna

De ingevallen Michael de Leeuw was dichtbij de 0-1 toen hij een voorzet vanaf de linkerkant van Bokila ontving. De aanvaller raakte de bal met zijn linkerbeen te zacht, waardoor keeper de Koeman de inzet eenvoudig kon keren. Ook Telstar was dichtbij de openingstreffer maar een schot van de eveneens ingevallen DJ Buffonge werd door Lamprou onschadelijk gemaakt.

Bijzondere slotfase

Deze aanval was wel het startsein van een belegering van het Tilburgse doelgebied. Waar aanvankelijk de ballen nog ruim over het doel van Lamprou verdwenen, was het vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd wel bijna raak. Erik Schouten moest een bal van de doellijn halen, terwijl het thuispubliek al voor de treffer juichte. Ook de ingevallen Joeri Schroijen moest een bal uit de linkerhoek koppen. Amper bekomen lag de bal wel in het doel achter Lamprou, maar ditmaal had scheidsrechter Bos al gefloten voor een overtreding. Mike Snoei reageerde zijn frustratie verbaal af, waardoor hij nog een rode kaart ontving. Beide teams kregen daarna nog een goede mogelijkheid om te scoren, maar de bal wilde er niet in.