Geen maat op Willem II O21
Auteur
Joris de Kinderen
Femke Kuijpers

Willem II O21 heeft zaterdagmiddag weer laten zien waarom ze topfavoriet zijn voor de titel in Divisie 3. De Tilburgse formatie trad in Velsen-Zuid aan tegen SC Telstar O21 en won daar relatief eenvoudig met 0-2.

Hoofdtrainer Kenny Verhoene zag Khaled Razak tijdens de warming-up geblesseerd uitvallen. De oefenmeester koos voor Pieter van Maarschalkerwaard als zijn vervanger op rechtsbuiten, waar de jongeling een ware plaag voor de Telstar-verdediging bleek. Wegens de afgelaste wedstrijd tegen TOP Oss een dag eerder, sloten ook Maarten Schut, Amine Lachkar en Jayden Houtriet aan bij de selectie.

Sterke eerste helft
De Onder 21 begonnen uitstekend aan de wedstrijd. In de openingsfase kwam Telstar niet in het spel voor. Al na negen minuten kwamen de Tricolores op voorsprong. De jonge Van Maarschalkerwaard had een goede pass in huis op gelegenheidsspits Naïm Matoug, die zijn vizier op scherp had staan en binnentikte: 0-1. Een ware kansenregen volgde, maar tot een uitbreiding van de voorsprong kwam het niet.

Afbeelding
o21

Fysieke tweede helft
De tweede helft werd gekenmerkt door een fysieker Telstar. De ploeg uit Velsen-Zuid trachtte Willem II O21 uit de wedstrijd te halen door het begaan van de nodige overtredingen, waardoor de Tilburgers moeilijker tot kansen kwamen. Pas in de slotfase werd de overwinning veiliggesteld. Middenvelder Houtriet leidde vanuit achter de treffer in, waarna invaller Elias Bardi mocht aantekenen voor het doelpunt: 0-2. Vlak voor de blessuretijd werd het fysieke spel van Telstar nog bestraft met een rode kaart, waarna Willem II niet meer in de problemen kwam.

Willem II O21 doet met deze overwinning uitstekende zaken in de jacht op de titel. Op zaterdag 30 september staat de derby tegen FC Den Bosch O21 op het programma. Om 15.00 uur zal worden afgetrapt op Sportpark Prinsenhoeve, toegang is gratis. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.