Geen wijzigingen in het basiselftal
Fotografie door
Willem II Media

Dani Mathieu, Patrick Joosten en Jeremy Bokila zitten niet bij de wedstrijdselectie voor aankomende vrijdag tegen Jong FC Utrecht. Verder beschikt trainer Peter Maes over een fitte selectie.

Eerder deze week werd bekend dat Joosten en Bokila voorlopig niet in actie komen. Joosten heeft al enige tijd last van achillespeesklachten en Bokila liep tijdens te laatste wedstrijd tegen Jong Ajax een knieblessure op. Over de geblesseerden zegt Maes het volgende: 'Het is spijtig voor de jongens zelf en voor het team dat ze niet inzetbaar zijn. Op deze manier krijgen andere spelers de kans om de taken te volbrengen.'

Afbeelding
doodeman

Conclusie Jong Ajax
Over de verloren uitwedstrijd tegen Jong Ajax (1-0) van afgelopen maandag is Maes kort: ‘We hebben te weinig gecreëerd. We kregen genoeg ruimte aan de linker- en rechterkant maar de laatste passes waren niet goed genoeg om daadwerkelijk gevaar te creëren binnen de 16.'

Afbeelding
schouten

Derde beloftenteam op een rij
Vrijdagavond om 20.00 uur staat het derde achtereenvolgende competitieduel met een beloftenteam op het programma. Jong FC Utrecht is niet vergelijkbaar met de andere jong-ploegen in de competitie. ‘Jong FC Utrecht is een atletisch team met veel kwaliteit. Het is een hechte groep dat veel kracht levert met én voor elkaar,’ vertelt Maes na het analyseren van de Domstedelingen.

Opstelling
Over de opstelling is de Belg duidelijk: ‘Komende vrijdag starten dezelfde namen als afgelopen maandag. Ik vind dat ik geen reden heb om te wijzigen. Er zat genoeg kwaliteit in die wedstrijd om daarmee verder te gaan. Ik ben bovendien niet een trainer die alles overhoop gooit omdat we een keer verliezen.’ Voor de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht staat Rúnar Thór Sigurgeirsson op scherp met vier gele kaarten.

De aftrap is vrijdagavond om 20.00 uur in het Koning Willem II stadion en niet live te zien op ESPN. De wedstrijd is wel te volgen via het Matchcenter op de website en via het liveverslag van Willem II Radio op JUKE. Ook zijn er nog kaarten verkrijgbaar via onze ticketshop.

Bericht delen