Geflatteerde nederlaag tegen Sparta
Geert van Erven

Willem II heeft woensdagmiddag in het oefenduel tegen Sparta Rotterdam het onderspit moeten delven. In de eerste helft namen de Spartanen via Arno Verschueren een 0-1 voorsprong. In de tweede helft bracht Sven Mijnans de score op 0-2. Vanwege diverse opstootjes werd het duel voortijdig beëindigd en leed Willem II een enigszins geflatteerde nederlaag tegen de Eredivisionist.

Met het oefenduel tegen de Rotterdammers werd de lat weer wat hoger gelegd. De temperatuur was gelukkig wat lager dan de afgelopen dagen, maar met 27 graden op het complex van Uno Animo vielen er toch de nodige zweetdruppeltjes. Niet alleen bij de spelers, maar ook bij de naar schatting 1.500 aanwezige toeschouwers.

Goed begin

Willem II begon goed aan de wedstrijd en met een aantal fraaie aanvallen werd Sparta op de eigen helft vastgezet. Dit resulteerde na drie minuten al tot een goede voorzet van Thibaut Lesquoy, maar de kopbal van Jizz Hornkamp, die de eerste minuten van het seizoen maakte, ging net naast het doel van Nick Olij. Ook een vrije trap van dezelfde Hornkamp ging even later net naast het doel. Halverwege de eerste helft kwam het eerste echte gevaar van Sparta, een schot van Mario Engels ging net voor het doel van Kostas Lamprou langs.

Achterstand

Willem II bleef aanvankelijk de bovenliggende partij, zonder tot echt grote kansen te komen. Totdat Sparta in de 37ste minuut scoorde. Vito van Crooij gaf vanaf de linkerkant een voorzet op Arno Verschueren, die op doel kopte. Lamprou kreeg de bal niet onder controle, waarna Verschueren in de rebound de score kon openbreken: 0-1. Kort voor het rustsignaal had Sparta de score kunnen verdubbelen, toen de de bal via de lat over het doel caramboleerde. Daarmee werd de ruststand op 0-1 bepaald.

Voorsprong verder vergroot

Aan het begin van de tweede helft werden de nodige wissels door Kevin Hofland doorgevoerd, de basiself van Sparta bleef ongewijzigd. Ook aan het spelbeeld veranderde niet veel. Na krap een kwartier werden ook de nog niet gewisselde Tricolores gewisseld. Kort daarna stapte Sven Mijnans, op randje buitenspel, goed in op een schot vanaf het middenveld en tikte de bal achter Joshua Smits: 0-2.

Gestaakt

Vanwege naderend onweer werd de wedstrijd door scheidsrechter Vereijken, met nog een kwartier te spelen, voor korte tijd stilgelegd. Na de hervatting werd Daniel Crowley in het zestienmetergebied gevloerd, maar de scheidsrechter zag er geen overtreding in. Daarna ontstonden er verschillende opstootjes, waarna de scheidsrechter in de 84e minuut de wedstrijd definitief staakte.

Opstellingen

Willem II: Lamprou (46. Smits), Touré, (59. Woudenberg), Lachkar (46. Heerkens), Schouten (59. Tel), Lesquoy (59. Owusu), Llonch (46. Verreth, 74. Mathieu), Meerveld (Zuiderwijk), Spieringhs (59. Crowley), Schroijen (46. Bokila), Hornkamp (33. Pal), Doodeman (46. vensson).

Sparta: Olij, Abels, Vriends, Auassar, Pinto, Rekik (65. Van Mullem), Namli (80. Brym), Verschueren, Engels (71. Saito), Mijnans en Van Crooij.