Goede lijn doortrekken in Helmond
Auteur
Berry van Ierland
Fotografie door
Geert van Erven & Toin Damen

Voor koploper Willem II zijn de belangen die vanavond op het spel staan overduidelijk: bij winst komen de Tricolores weer een stapje dichter bij promotie naar de Eredivisie. Tegenstander Helmond Sport zal er alles aan doen om de punten in eigen huis te houden. De thuisclub is immers nog volop in de strijd om een eindklassering die recht geeft op deelname aan de play-offs.

Ambitie
Het elftal van trainer Bob Peeters bezet de twaalfde plaats op de ranglijst, maar de achterstand op de ploegen erboven is klein. Deelname aan de play-offs zou aansluiten bij de ambitie van de club, een vooraanstaande rol vervullen in de Keuken Kampioen Divisie. 

Afbeelding
doodeman
Doodeman tijdens Willem II - Helmond Sport

Nieuw onderkomen
Voorzitter en tevens investeerder Philippe van Esch wil hogerop met zijn club. In zijn plan past ook het nieuwe stadion dat vlak naast de huidige thuishaven in aanbouw is. De wedstrijd van vanavond zou voor de Tricolores zomaar eens het laatste bezoek aan De Braak kunnen zijn. Als alles volgens plan verloopt speelt Helmond Sport namelijk vanaf begin volgend jaar in het nieuwe onderkomen.

Oude bekenden
Met Martijn Kaars heeft Helmond Sport de huidige topscorer in de Keuken Kampioen Divisie in de gelederen. In de selectie zien we verder twee bekende gezichten voor Willem II. Joeri Schroijen stond vorig seizoen nog onder contract bij Willem II en Elmo Lieftink was in het shirt van Willem II een van de hoofdrolspelers in de legendarische 5-0 overwinning op PSV in 2018. Ook de assisitent-trainer bij Helmond Sport is een oud Willem II'er: Adrie Bogers en de algehele technische leiding in Helmond is in handen dan Jurgen Streppel, die als trainer twee keer promoveerde met de Tricolores.  

Historie
Helmond Sport en Willem II troffen elkaar sinds de eeuwwisseling niet vaak. Vorig jaar trokken de Tricolores in Helmond met 1-3 aan het langste eind en in Tilburg werd het vorig jaar 5-0. Eerder dit seizoen won Willem II de thuiswedstrijd met 4-1. De meest opvallende uitslag dateert uit 2011. Willem II trakteerde Helmond Sport toen op de grootste thuisnederlaag ooit. Mede door vier treffers van Donny de Groot werd het 0-7. Daarbij dient aangetekend te worden dat Helmond het door twee rode kaarten een groot deel van die wedstrijd met negen man moest doen. De laatste keer dat Willem II in Helmond verloor was in 1986 (2-0).

De wedstrijd is vanavond in zijn geheel te zien op ESPN 2. Ook Willem II Radio en ons eigen Matchcenter doen uiteraard rechtstreeks verslag. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Alex Bos.

Bericht delen