Het volgende Brabantse onderonsje
Auteur
Alex Dankers
Fotografie door
Geert van Erven, Toin Damen, ProShots

De derby tegen NAC is nog niet uitgespeeld of het volgende Brabantse onderonsje staat op het programma. De nummer 4 van onderen (TOP Oss) komt op bezoek bij de echte nummer 4 van de Keuken Kampioen Divisie. In de strijd om plek en om de goede vorm en het zelfvertrouwen richting de play-offs, moet er gewaakt worden dat TOP Oss geen bananenschil vormt waar je een lelijke uitglijder op kunt maken.



M&M


TOP Oss speelt doorgaans in een 1-4-2-3-1-opstelling, waarbij Justin Mathieu en Jearl Margaritha in een vrije rol rondom spits Kay Tejan over het veld zwerven. Dat brengt snelheid en verrassingselementen in de aanval, waarbij beide ‘zwervers’ elkaar goed weten te vinden en zowel tegen Jong FC Utrecht als de Graafschap in scoringspositie wisten te brengen.

Afbeelding
wdw
Jearl Margaritha kwam dit seizoen 23 keer in actie: 10 goals, 5 assists.

Tejan zorgde vorige week in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap al in de zevende minuut voor de openingstreffer. Die wedstrijd eindigde in 3-3. De huidige vorm van oud-Willem II’er Justin Mathieu geeft aan dat de aanvaller in de gaten gehouden moet worden. Na een lange herstelperiode scoorde hij in twaalf wedstrijden acht goals. Een sterke comeback. 

Klaas Wels

Dat TOP Oss-trainer Klaas Wels het roer verrassend om kan gooien, bewees hij de week ervoor. Wels besloot de wedstrijd te starten zonder sterkhouders Jearl Margaritha en Kay Tejan. Mathieu zette de Ossenaren op voorsprong, maar pas na de rust en na het inbrengen van Margaritha werd het spel van TOP Oss er beter op. Een vroeg opgelopen 3-1 achterstand kon niet meer omgebogen worden.

Afbeelding
wdwda
Klaas Wels

Tegengoals

Niet alleen Jong FC Utrecht en De Graafschap wisten vaak tegen TOP Oss te scoren. In 33 competitiewedstrijden kreeg de ploeg al 64 tegengoals. Gezien de statistieken heeft TOP Oss gemiddeld genomen vaker de bal niet dan wel in het bezit. Doelman Thijs Jansen verrichte dit seizoen al 124 reddingen en hield in zes wedstrijden de nul. 

Willem II – TOP Oss begint om 20.00 uur. Het Koning Willem II stadion is uitverkocht. Thuisblijvers kunnen de wedstrijd volgen via het ESPN-schakelkanaal, Willem II Radio en het Matchcenter

Bericht delen