‘Ik zit met deze groep nog volop in een leerproces’
Fotografie door
Toin Damen

Patrick Joosten is een twijfelgeval voor het treffen met FC Den Bosch aanstaande zondag. De training zaterdag moet uitwijzen of de buitenspeler fit genoeg is om aan de aftrap te verschijnen. Verder werkt Peter Maes met een fitte groep richting zondag 14.30 uur.

Hoe de plek van Joosten eventueel wordt ingevuld, weet Maes nog niet. Thijs Oosting stond tijdens de partijvorm op de linksbuitenpositie, maar volgens de oefenmeester mogen daar nog geen conclusies aan verbonden worden. ‘Ik ben over het geheel nog niet tevreden. Dan heb ik het dus niet over het individu, maar over het team’, zegt Maes.

Na negen punten uit drie wedstrijden gaan de Tricolores zondag op zoek naar de vierde overwinning op rij. Toen Maes in dienst trad van Willem II, gaf hij aan dat hij na de wedstrijd tegen De Graafschap pas een goed beeld zou hebben van de groep.

Afbeelding
Spelers

Desalniettemin geeft de Belg aan nog wel volop in een leerproces te zitten met deze groep. ‘De Graafschap was in mijn ogen wel een van de betere ploegen in deze competitie, maar met Den Bosch treffen we een tegenstander die met een vijfmans verdediging speelt. Dat is voor ons weer een nieuwe test.’

Maes blijft dan ook bescheiden ondanks hij tot nu toe een honderd procent score behaalde met Willem II. ‘Als we winnen geef ik de credits aan mijn spelers, maar zondag moeten we er ook weer staan’, aldus Maes.

Bericht delen