Jong Willem II laat bekerwinst glippen

De bekerwedstrijd tegen Jong FC Dordrecht is voor Jong Willem II geëindigd in een min of meer  teleurstellend gelijkspel. In Dordrecht kwamen de Tricolores ondanks tweemaal een voorsprong niet tot winst: 2-2.

Coach Dogan Corneille was dan ook maar half tevreden. ‘De eerste helft speelden we best goed, maar in de tweede helft werden we een stuk slordiger en gaven te veel kansen weg. De kansen in deze bekerpoule zijn echter nog niet verdwenen. We spelen in een poule van zes en hebben er hebben er nu twee wedstrijden op zitten’, aldus Corneille.

De betere ploeg

In de eerste helft was het Willem II dat de toon zette. FC Dordrecht kreeg weinig kansen en de Tricolores kwamen dan ook terecht op voorsprong. Een mooie steekpass van Bartek Urbanski werd door Emre Bostanci op waarde geschat: 0-1. Als er wat zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen, had de wedstrijd mogelijk al voor de rust beslist kunnen worden. Echter viel de treffer aan de andere kant: een spaarzame counter bracht FC Dordrecht vlak voor het rustsignaal via Marlon Slabbekoorn op gelijke hoogte: 1-1. Een domper, maar gelet op het betere spel van Willem II, waren de Tricolores nog steeds kansrijk om met de drie punten aan de haal te gaan.

Slordig

De tweede helft verliep in eerste instantie in het voordeel van Willem II. Kristófer Kristinsson werd alleen voor de keeper onreglementair gestuit. De toegekende strafschop werd door Lex van Dijk keurig verzilverd: 1-2. Het spel van de Tricolores was niet meer zo compact als in de eerste 45 minuten. De ruimtes werden groter en de passing slordiger. De Dordtenaren kregen daardoor meer kansen dan in het eerste bedrijf, wat leidde tot een late gelijkmaker van de voet van Julius Bliek: 2-2.