Jong Willem II met tien man ten onder in Helmond

De uitwedstrijd tegen Jong Helmond Sport is maandagavond voor Jong Willem II geëindigd in een teleurstellend verlies. De Tricolores speelden zo’n 80 minuten met een man minder en leden uiteindelijk een 4-2 nederlaag. Toch was Willem II ondanks de man minder situatie lange tijd niet kansloos.

Rode kaart

In de aanloop naar de wedstrijd waren de verwachtingen optimistisch. Ook in de eerste minuten van de wedstrijd was er voldoende aanleiding om te veronderstellen dat de Tricolores een positief resultaat konden behalen. Tot in de elfde minuut het noodlot toesloeg: keeper Timon Wellenreuther bracht een doorgebroken speler net buiten de zestien meter ten val. De actie van de Tilburgse goalie werd door de scheidsrechter Erkens met rood bestraft. Coach Dogan Corneille posteerde Wessel Sprangers in het doel, waardoor middenvelder Dani Koks naar de kant moest worden gehaald.

Mentaal weerbaar

Ondanks de tegenslag bleef Willem II lange tijd prima partij geven. Vlak voor rust kwamen de Helmonders toch op een 1-0 voorsprong via Marijn van Heugten. Toch zaten de Tricolores goed in de wedstrijd en bleef de hoop op een goed resultaat aanwezig. Enkele gevaarlijke uitbraken hadden gemakkelijk tot een gelijke ruststand kunnen leiden. Het was echter de thuisploeg die binnen een kwartier na de rust de score via Furghill Zeldenruts en wederom Van Heugten naar 3-0 bracht. Waar menig tegenstander de handdoek zou hebben geworpen, probeerde Willem II de achterstand ongedaan te maken. De mentale weerbaarheid kenmerkte de Tricolores.

Terug in de wedstrijd

Die inzet werd beloond. Een mooi afstandsschot (van net buiten het strafschopgebied) van Koen Wesdorp bracht de 3-1 op het scorebord. Een knappe actie van Daniel Crowley leidde zelfs de aansluitingstreffer in. Crowley’s eindpass werd door Jordy Croux binnen gewerkt: 3-2. Daarmee leek een goed resultaat nog mogelijk. Willem II liet zeker in de omschakeling zien zeker niet kansloos te zijn. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de thuisploeg ook zijn kansen kreeg. Willem II had desondanks lange tijd zicht op een beter resultaat, maar uiteindelijk was het wederom Zeldenrust die vlak voor tijd de eindstand (4-2) op het scorebord bracht.

Corneille was uiteraard niet blij met het eindresultaat, maar was zeker zeer tevreden over de wijze waarop zijn team met de tegenslag van de rode kaart was omgegaan. (JH)