Jong Willem II toont kwaliteit

Jong Willem II heeft in de oefenwedstrijd tegen Jong RKC laten zien op de juiste weg te zijn. Hoewel  de uitslag (2-2) mogelijk anders doet vermoeden, toonden de Tricolores zeker de eerste 25 minuten en het laatste kwartier dat de selectie in staat is doortastend voetbal te spelen.

Volgens afspraak

Edwin Linssen meldde na afloop van de wedstrijd dat hij zeer tevreden was met de manier waarop zijn spelers  het duel tegen Jong RKC waren aangegaan. ‘Het team verdient alle complimenten. In het eerste kleine halfuur waren we dominant. Er werd met veel passie en agressiviteit gespeeld. De vooraf gemaakte afspraken werden prima uitgevoerd.’ Het gevolg was dan ook een snelle en verdiende 1-0 voorsprong. Lex van Dijk verzilverde de toegekende strafschop.

Drinkpauzes

Vanwege de bijna tropische temperaturen was overeengekomen dat zowel in de eerste als tweede helft een drinkpauze werd ingelast; een noodzakelijke onderbreking. Waarschijnlijk was de warmte de oorzaak dat Jong Willem II na de drinkpauze wat wegzakte. Het tempo van het eerste halfuur kon niet worden voortgezet, waardoor Jong RKC wat beter in het spel kon komen. Aan Willem II-zijde werd er die periode meer balverlies geleden en raakte het de grip een beetje kwijt Kort voor de rust werd door de Tricolores een dieptepass niet goed verwerkt, waardoor de Waalwijkers de 1-1 aantekenden.

Omzetting

Tijdens de tweede drinkpauze bracht Edwin Linssen een enkele omzetting aan op het middenveld. Dat had vrijwel onmiddellijk effect. Een mooie diagonale pass van Luke Mohrman werd door Emre Bostanci prachtig aangenomen, waarna de aanvaller de ontstane een-op-een-situatie in zijn voordeel besliste: 2-1. De 3-1 hing in de lucht, maar tot doelpunten kwam Jong Willem II niet meer. Integendeel: vlak voor tijd kwam Jong RKC op 2-2.

Perspectief

‘Deze oefenwedstrijd heeft laten zien dat er progressie in het team zit. Zeker in het eerste deel van deze oefenwedstrijd speelde het team zoals we het graag zien. Dat we door de warmte het niet tweemaal 45 minuten hebben kunnen volhouden, is begrijpelijk. Belangrijk is dat we de jongens van hun beste zijde heb gezien’, aldus een tevreden Edwin Linssen.

Opstelling Jong Willem II

Van der Lei, Dickens (Heeren), Van Dijk, Ryan, Mohrman, Kok, Urbanski, Koks, Wesdorp, Adoma (Da Silva), Bostanci

 

Bericht delen