'Joshua keept tegen Eindhoven'
Fotografie door
Willem II Media

Willem II begint dinsdagavond met Joshua Smits op doel. De doelman begon dit seizoen in de basis, maar raakte die plek na enkele speelronden kwijt. ‘Joshua heeft die teleurstelling goed opgepakt, werkt hard en heeft een positieve houding. Hij verdient het om morgen te keepen’, zegt Hofland over Smits. 

Met de terugkeer van de tegen Helmond Sport geschorste Wessel Dammers krijgt de trainer er ook achterin weer een optie bij. ‘Freek, Erik en Wessel hebben dit seizoen allemaal met elkaar samengespeeld. Het ene duo zorgt voor wat meer voetballend vermogen en het andere voor wat fysieker voetbal. Het is erg prettig om opties te hebben. Met wie we tegen FC Eindhoven starten, daar moet de knoop nog over worden doorgehakt.’ 



Bokila

Vrijdag zag Hofland Jeremy Bokila 67 minuten in actie. Over zijn optreden is Hofland te spreken: ‘Jeremy heeft wat tijd nodig gehad om fysiek op het niveau te komen waar we hem graag wilden hebben. We zien telkens wanneer hij invalt dat dat zijn vruchten afwerpt. In Helmond heeft Jer het erg goed gedaan. Hij zorgt voor dreiging en laat andere medespelers beter tot hun recht komen. Het is zonde dat hij zijn goede wedstrijd niet met een goal beloonde.’ 

Afwezig

Naast de terugkeer van Dammers en middenvelder Matthias Verreth staat het ontbreken van de nog niet fitte Thijs Oosting, Dani Mathieu, Connor van den Berg en Thibaut Lesquoy. 

De selectie werkt maandagochtend in de stromende regen de afsluitende training af. 



FC Eindhoven – Willem II is dinsdag de enige TOTO KNVB-bekerwedstrijd die om 18.45 uur begint. De wedstrijd wordt door ESPN in zijn geheel uitgezonden. Uiteraard kun je de wedstrijd ook volgen via Willem II Radio (JUKE) en onze liveblog. 

Bericht delen