Kers op de rood, wit, blauwe taart
Enrico van den Elshout
Geert van Erven

Willem II mag zich kampioen van de Keuken Kampioen Divisie seizoen 2023 - 2024 noemen. In de eerste helft nam Telstar via Jay Kruiver en een eigen doelpunt van Freek Heerkens verrassend een 0-2 voorsprong. Na de rust zorgden Thijs Oosting, Rob Nizet en Ringo Meerveld voor de 3-2 overwinning.

Tegenvaller
Telstar startte brutaal, via Cain Seedorf kwam de bal bij Youssef El Kachati terecht en via Freek Heerkens werd de bal tot corner verwerkt. Willem II stelde snel orde op zaken. Met langdurig balbezit zochten de Tricolores naar een gaatje in de Velsense formatie die in een 5-4-1 opstelling speelden. Telstar stond met de rug tegen de muur,maar de verdediging gaf geen krimp. In één van de spaarzame aanvallen van Telstar, wisten ze echter wel de openingstreffer te scoren. Na een foutje in de Tilburgse verdediging kon Telstar op Joshua Smits afgaan, die het schot in eerste instantie pareerde, maar in de rebound kon Jay Kruiver de bal binnen tikken: 0-1.

bosch

Ongeloof
Na wederom een Tilburgse verdedigingsfout profiteerde Telstar optimaal. Een voorzet van Thomas Oude Kotte werd door Heerkens achter doelman Smits getikt, waardoor Telstar zijn voorsprong op slag van rust verdubbelde: 0-2. Het enige schot op doel in de eerste helft van Willem II was in de blessuretijd, een kanonskogel van Jesse Bosch ging over het doel van Ronald Koeman.

Jacht geopend
Aan het begin van de tweede helft werd Nick Doodeman voor Patrick Joosten gewisseld. Op aangeven van Rúnar Thór Sigurgeirsson had Thijs Oosting direct na rust de spanning terug kunnen brengen, maar zijn schot ging over. Enkele minuten later was het toch zover, Oosting schoof de bal hard tegen de touwen: 2-1. De Tricolores leken direct door te stoten, maar de doelpunten van Sigurgeirsson en Oosting werden beiden wegens buitenspel afgekeurd.

Kampioenen!
Telstar bleef loeren op de counter,met de snelle aanvallers El Kachati en Zakaria Eddahchouri, gingen schoten van hun voorlangs, op de paal of Smits bracht redding. Het was uiteindelijk Rob Nizet die de gelijkmaker op het scorebord bracht. Willem IIbleef jagen op de winnende treffer en die kwam er in de extra speeltijd. Ringo Meerveld draaide weg op de rand van het strafschopgebied en haalde verwoestend uit: 3-2. Met deze treffer bracht hij Tilburg in extase en een ware pitch invasion volgde. Willem II is kampioen van de Keuken Kampioen Divisie seizoen 2023-2024!