Kinderbingo WII Kings en Supportersclub groot succes!
Fotografie door
Toin Damen

Op woensdagmiddag 20 maart liep het Grand Café op de tweede verdieping van het Koning Willem II stadion langzaam vol voor de jaarlijkse kinderbingo. Rond 14.45 uur kwamen de eerste fanatieke bingospelers samen met hun vader, moeder, opa of oma het stadion binnen om zo het beste plekje te kunnen bemachtigen.

Onder leiding van Jan van den Dries, voorzitter van de Supportersclub Willem II, werd er om 15.15 uur afgetrapt met het openingswoordje. Tot ieders verbazing kwam op dat moment hoofdtrainer Peter Maes samen met teammanager Jos van Nieuwstadt de trap opgelopen. Daarnaast waren spelers Dani Mathieu en Niels van Berkel ook aanwezig. Jan startte na een korte uitleg van de spelregels de eerste ronde van de bingomiddag, hierbij kreeg hij hulp van trainer Peter Maes. De hoofdtrainer genoot zichtbaar van de ruim 110 fanatieke bingospelers.

De bingomiddag trok dit jaar een recordaantal deelnemers. Anderhalf uur na de start van de inschrijvingen was het evenement vol. Alleen degene die zich op tijd hadden aangemeld, kregen de kans om mee te spelen voor de gewilde prijzen. Naast prijzen voor één of twee horizontale rijen, was er ook iedere ronde een hoofdprijs te winnen. De hoofprijzen verschilden tussen een gesigneerd uitshirt en een wedstrijdbezoek tot seizoenkaarten voor 2024-2025. 

Afbeelding
Kinderbingo 2024

Toen de eerste ronde erop zat, nam Peter Maes weer afscheid van zijn jonge fans. Gelukkig kreeg Jan in de tweede en derde ronde hulp van Niels van Berkel bij het opnoemen van de getallen. Met het einde van de tweede ronde in zicht steeg de spanning. "Ik hoef er nog maar ééntje," klonk het meerdere malen vanuit de zaal. Dani Mathieu liep rond en hielp de bingospelers met het wegstrepen van de juiste getallen. 

Aan het eind van de derde ronde was het tijd voor een korte pauze. Dit was voor de deelnemers het moment om een handtekening te halen bij de voetballers. "Ik heb een handtekening op mijn schoen laten zetten!", schreeuwde een van de jonge supporters. Kingo kwam in de pauze ook nog langs om handtekeningen uit te delen en foto's te maken. 

Na de korte pauze namen de voetballers afscheid en ging de bingo verder. Jeroen van den Assem van de Supportersclub Willem II ondersteunde Jan tijdens de laatste drie rondes. Ook tijdens deze rondes waren er weer mooie prijzen te winnen, zoals een voetbal met de handtekeningen van alle spelers. 

Rond de klok van 17.00 uur werden de laatste prijzen verdeeld. Geen enkele deelnemer ging met lege handen naar huis. Bij de uitgang kreeg iedereen nog het voetbaltijdschrift PANNA! Bekijk hieronder alle foto's van de bingomiddag.

Bericht delen