Laatste loodje
Auteur
Enrico van den Elshout
Fotografie door
Toin Damen, Geert van Erven, ProShots

Voor de laatste competitiewedstrijd tegen Roda JC is Kerkrade vanavond het strijdtoneel. De belangen van het behoud van de derde plek zijn bekend. Voor de thuisclub staat er niets meer op het spel. 

  

Bij Roda JC gaat het seizoen 2022-2023 als een teleurstellend jaar de boeken gaan. De club uit Zuid-Limburg staat aan het begin van de laatste speelronde op een 16e plaats met slechts 42 punten (12 overwinningen, 6 gelijkspelen, 19 nederlagen). De laatste overwinning van Roda JC dateert van 13 maart, toen Jong AZ met 2-0 werd verslagen. Dylan Vente is met zijn 20 treffers clubtopscoorder, maar kan mogelijk de titel topscoorder van de Keuken Kampien Divisie nog bemachtigen. Daarvoor moet hij dan wel minimaal eenmaal meer scoren dan Lennart Thy van PEC Zwolle.

Afbeelding
dv
Vente scoorde dit seizoen al 20 competitiegoals.

Parkstad Limburg Stadion 

Vanaf het seizoen 2000-2001 speelt Roda JC zijn thuiswedstrijden in het Parkstad Limburg Stadion. Het stadion telt 19.979 zitplaatsen, 2500 business-seats en 24 skyboxen. Veel stoeltjes blijven dit seizoen echter leeg, want de club trekt gemiddeld maar 7000 toeschouwers. Dat is nog altijd ruim boven het gemiddelde van 5243 toeschouwers in de gehele KKD. Met een volledig uitverkocht uitvak van 950 supporters, genieten de Tricolores, net als in alle andere wedstrijden waarbij uitsupporters aanwezig mochten zijn, van de maximale steun. 

Afbeelding
dddd

Veel oud-bekenden 

In Kerkrade loopt menig voormalig Willem II’er rond. Om te beginnen met Jordens Peters. El Capitano startte anderhalf jaar geleden als algemeen directeur bij ‘De Koempels’. Daarnaast zijn verdediger Guus Joppen en middenvelder Niek Vossebelt nog als speler actief. Trainer Jurgen Streppel verliet Roda JC in de winterstop. Hij ging als technisch manager bij Helmond Sport aan de slag. 

Edwin de Graaf werd voor de rest van het seizoen als hoofdtrainer aangesteld, maar kreeg onlangs te horen dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd. Komend seizoen staat Bas Sibum als debuterend hoofdcoach voor de groep. Omgekeerd heeft Martin van Geel een roemrijk verleden bij de geel-zwarten. Hij voetbalde er zes seizoenen en was drie jaar als technisch directeur actief. 

  

Balans 

De resultaten tussen beide teams zijn over de laatste tien ontmoetingen goed in balans. Viermaal won de thuisclub, tweemaal eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en viermaal namen de Tricolores de punten mee naar huis. Voor het laatst in het seizoen 2017-2018, toen Willem II dankzij treffers van Fran Sol en Etienne Velikonja (2x) al voor de rust de 1-3 overwinning naar zich toe trok. De eerste ontmoeting in Tilburg dit seizoen won Willem II (1-0) door een treffer van Elton Kabangu. 

Afbeelding
ddd
'Eti' Velikonja scoort de 1-3 in 2017.

Afwezigen 

Keeper Moritz Nicolas kampt vanaf eind april met een blessure en daarnaast is spits Romano Postema geschorst. 

  

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Laurens Gerrets, hij floot eerder dit seizoen de wedstrijd Willem II - Almere City en trok in dat duel zesmaal de gele kaart. De wedstrijd is voor de thuisblijvers te volgen via het schakelprogramma op ESPN, of live op Willem II Radio (JUKE) of via het Matchcenter

Bericht delen